Het gemeentebestuur en het Huis van het Kind openden in de pastorietuin in Gits een troostplek voor kinderen
Volledig scherm
Het gemeentebestuur en het Huis van het Kind openden in de pastorietuin in Gits een troostplek voor kinderen © Sam Vanacker

Huis van het Kind opent troostplek voor kinderen in pastorietuin: “Kinderen krijgen net als volwassenen te maken met verlies, afscheid en rouw”

GitsIn de pastorietuin in Gits, op de plek waar Ferm in de zomer van 2020 ook al een troostplek inrichtte, heeft het Huis van het Kind maandag een troostplek voor kinderen geopend. Kinderen die hun verlies een plaatsje willen geven, kunnen een knutselwerkje maken en dat toevoegen aan het kunstwerk.

 1. Feestzaal Gravenhof heropent als theaterrestaurant: “Een trouwfeest kan nog, als dat in ons thema past”
  PREMIUM
  Torhout

  Feestzaal Gravenhof heropent als theaterres­tau­rant: “Een trouwfeest kan nog, als dat in ons thema past”

  De bekende feestzaal Gravenhof in Torhout, waar vele honderden koppeltjes ooit een trouwfeest organiseerden, verandert begin februari in een theaterrestaurant. Het koppel Bjorn Inghelbrecht (35) en Jill Vanhove (30) heeft de zaak overgenomen van de familie Van Den Heuvel. Verwacht je aan een open restaurant dat zeven dagen op zeven is geopend, met af en toe leuke shows. “We willen voor elk wat wils, van schlagernamiddagen tot burlesque”, zeggen de nieuwe uitbaters.
 2. Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJsluiter vol hartverwarmende boodschappen bij West-Vlaamse apothekers voor
  West-Vlaanderen

  Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJslui­ter vol hartverwar­men­de boodschap­pen bij West-Vlaam­se apothekers voor

  De meest deprimerende dag van het jaar? Dat is de derde maandag van januari, ook bekend als Blue Monday. In 2022 is dat 17 januari. Hét moment om een nieuwe BLIJsluiter te lanceren. Het gezicht van die handleiding vol positieve boodschappen in West-Vlaamse apotheken is deze keer Wim Opbrouck. “Het jaar hoopvol starten met een lach en een traan. Dat is wat de mens de mens maakt. We maken van 2022 een topjaar”, vertelt de acteur en presentator uit Bavikhove.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Voka wil met Zuid-Amerikaanse werkkrachten krapte arbeidsmarkt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”
  West-Vlaanderen

  Voka wil met Zuid-Amerikaan­se werkkrach­ten krapte arbeids­markt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”

  Zuid-Amerika, de Filipijnen en Afrika. Naar mensen uit die regio’s kijkt Voka om hier bij ons de krapte op de arbeidsmarkt te helpen wegwerken. De werkgeversorganisatie becijferde dat er de komende jaren in onze provincie 77.000 extra arbeidskrachten zullen nodig zijn om de groei te blijven garanderen. “Daarvan willen we er 50.000 uit het buitenland halen, zelfs buiten Europa. En dat is nodig als onze bedrijven willen blijven groeien en zorgen voor welzijn en welvaart.”