Eric Deruyter (Milieuraad Hooglede), Frank Renard (Dienst Omgeving Hooglede), Rita Demaré, Frederik Sap en Julie Misplon (College van burgemeester en schepenen)
Volledig scherm
Eric Deruyter (Milieuraad Hooglede), Frank Renard (Dienst Omgeving Hooglede), Rita Demaré, Frederik Sap en Julie Misplon (College van burgemeester en schepenen) © RV/Hooglede

Hooglede zet schouders onder Dag van de Duurzame Gemeente

HoogledeOp zondag 19 september wordt in Hooglede de Dag van de Duurzame Gemeente georganiseerd. Op verschillende locaties kunnen bezoekers gratis terecht voor een woordje uitleg rond duurzame initiatieven.

 1. Roeselaars stadsbestuur herdenkt Schuwe Maandag
  Roeselare

  Roeselaars stadsbe­stuur herdenkt Schuwe Maandag

  Aan de kapel toegewijd aan O.L.V. van Smarten werd zondag met veel protocol Schuwe Maandag herdacht. Schuwe Maandag wordt ook wel eens de zwartste bladzijde uit de Roeselaarse geschiedenis genoemd. Op 19 oktober 1914 vielen de Duitsers Roeselare binnen om te kunnen doorstoten naar Ieper. De geallieerde stellingen in Ieper waren nog niet klaar, dus probeerden Franse soldaten tijd te winnen door de inname van Roeselare te bemoeilijken. De burgers betaalden daar een hoge prijs voor. 39 burgers kwamen om. Tot op vandaag herdenken het stadsbestuur en de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare jaarlijks die dag met toespraken en het neerleggen van bloemen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?