Hooglede tast stevig in de zakken de komende jaren. De molen wordt hersteld, er komt een rotonde in de Hogestraat, Eendracht Hooglede krijgt kunstgras en er wordt nagedacht over nieuwe invullingen voor de kerken
Volledig scherm
PREMIUM
Hooglede tast stevig in de zakken de komende jaren. De molen wordt hersteld, er komt een rotonde in de Hogestraat, Eendracht Hooglede krijgt kunstgras en er wordt nagedacht over nieuwe invullingen voor de kerken © Vanacker/Google Maps/Couvreur/Belga

Hooglede stuurt meerjarenplanning bij: geld voor kunstgrasveld bij Eendracht Hooglede, nieuwe rotonde in Hogestraat en renovatie van Gryspeerdmolen

HoogledeOp de laatste gemeenteraad van 2021 werd een aanpassing van de meerjarenplanning doorgevoerd. Burgemeester Rita Demaré (CD&V) gaf tekst en uitleg over de investeringen die de komende jaren nog gepland staan. Daar zaten enkele verrassingen bij.

 1. Club Roeselare laat jeugd kennismaken met voetbal

  Club Roeselare laat jeugd kennisma­ken met voetbal

  Club Roeselare organiseert op 3 mei een initiatiedag voor toekomstige voetballertjes. Die kennismaking vindt plaats van 17.30 tot 19 uur in het Rodenbachstadion. Jongeren tussen 4 en 12 jaar krijgen er een deskundige training van jeugdtrainers zodat ze kunnen proeven van en hun eerste stapjes kunnen zetten in het voetbalwereldje. De ouders krijgen uitleg over de werking. Inschrijven via sg.clubroeselare@gmail.com of jeugd@clubroeselare.be.
  Roeselare
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.