Hooglede gaat de troeven van het Oost-Vlaamse Maarkedal in de kijker zetten en vice versa. We zien schepen Frederik Sap, Kristof Devriendt (infopunt Trimart), Filip Van Eeckhout (Adjunct Algemeen Directeur) en schepen Dimitri Carpentier. Maarkedals schepen van Toerisme Isabel Van Quickelberghe volgde de lancering mee via videocall.
Volledig scherm
Hooglede gaat de troeven van het Oost-Vlaamse Maarkedal in de kijker zetten en vice versa. We zien schepen Frederik Sap, Kristof Devriendt (infopunt Trimart), Filip Van Eeckhout (Adjunct Algemeen Directeur) en schepen Dimitri Carpentier. Maarkedals schepen van Toerisme Isabel Van Quickelberghe volgde de lancering mee via videocall. © Sam Vanacker

Hooglede en Maarkedal gaan elkaars toeristische troeven in de kijker zetten: “Meerwaarde voor beide gemeenten”

Hooglede/MaarkedalDe gemeente Hooglede gaat een samenwerkingsverband aan met de gemeente Maarkedal, tussen Ronse en Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen. “Zowel op economisch als toeristisch vlak gaan we elkaars troeven in de kijker zetten”, zegt Hoogleeds schepen van Toerisme Frederik Sap (Allen 8830). Het eerste wapenfeit van de nieuwe binnenlandse partnerschap wordt een bonnenboekje met bonnen van lokale horeca voor Maarkedallers die Hooglede komen bezoeken en vice versa.

 1. Overdosis wordt 47-jarige vrouw fataal: “Vriend was helemaal overstuur en wist met zichzelf geen raad”
  PREMIUM
  Roeselare/Hooglede

  Overdosis wordt 47-jarige vrouw fataal: “Vriend was helemaal overstuur en wist met zichzelf geen raad”

  De vriend van een 47-jarige vrouw die woensdagmorgen dood werd aangetroffen in haar flat langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare, heeft niks te maken met haar overlijden. De man werd omwille van zijn gerechtelijk verleden opgepakt maar na verhoor weer vrijgelaten. Volgens het parket stierf de vrouw aan een overdosis. Dat blijkt uit de autopsie. “Vreselijk dat zoiets moet gebeuren”, klink het in de buurt.
 2. Oostrozebeekse hoofdverzorger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Oostroze­beek­se hoofdver­zor­ger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”

  Met het zilver van Wout Van Aert is de eerste Belgische medaille op de Olympische Spelen in Tokio een feit. Wij konden het op televisie volgen, maar hoofdverzorger Chris ‘Foxie’ De Vos uit Oostrozebeke zag het allemaal live gebeuren. Hij maakt deel uit van de entourage rond de Belgische wielerploeg en werkte mee maanden naar dit punt toe.