Hoeve Ter Kerst heeft er met 'De Schuure' een gloednieuwe zaal bij. Tegelijk werd een nieuwe huisstijl en een nieuw logo voorgesteld.
Volledig scherm
Hoeve Ter Kerst heeft er met 'De Schuure' een gloednieuwe zaal bij. Tegelijk werd een nieuwe huisstijl en een nieuw logo voorgesteld. © Sam Vanacker

Hoeve Ter Kerst viert vijftiende verjaardag met opening nieuwe zaal en nieuwe slogan: “Met ‘Horeca met een hart’ onderstrepen we de passie van onze medewerkers”

GitsFeest in Hoeve Ter Kerst in Gits, want het inclusieve eetcafé met kinderboerderij bestaat precies vijftien jaar. Een heuglijk moment, dat niet alleen gevierd wordt met een nieuwe huisstijl, maar ook met de opening van een gloednieuwe zaal.

 1. Met Keuken van Roeselare tot Junior Kitchen Battle: Roeselare trekt nog meer de kaart van voeding en smaak
  PREMIUM
  Roeselare

  Met Keuken van Roeselare tot Junior Kitchen Battle: Roeselare trekt nog meer de kaart van voeding en smaak

  Om zich nog meer te profileren als stad van smaak en voeding bouwt Roeselare op De Munt de ‘Keuken van Roeselare’, een plek waar kookprogramma’s kunnen opgenomen worden of waar topchefs kunnen experimenteren. Van 18 tot en met 25 november organiseert Roeselare ook de Week van de Smaak, met enkele smaakvolle activiteiten: van de Junior Kitchen Battle tot een Rode Neuzenontbijt.
 2. Kook- en verhalenboek Plats Divers toont dat kokerellen en samen eten verbindt, ook over culturen heen
  PREMIUM
  Roeselare

  Kook- en verhalen­boek Plats Divers toont dat kokerellen en samen eten verbindt, ook over culturen heen

  Verbinden door samen te koken en te eten. Dat is de insteek van Plats Divers, een wel heel bijzonder kook- en verhalenboek gerealiseerd door ARhus, de Burgerschool, MSKA en uitgeverij Bibliodroom. Zowel de Burgerschool als MSKA ervaarden dat ouders met een migratieachtergrond moeilijk de weg naar school vonden. Via kookworkshops brachten ze ouders en jongeren van diverse achtergronden samen. Hun familierecepten en verhalen zijn nu gebundeld in een boek dat de diversiteit van onze samleving weerspiegelt.
 1. Rista wil twee extra padelterreinen aanleggen
  Rumbeke

  Rista wil twee extra padelter­rei­nen aanleggen

  Vzw Rista wil twee extra outdoor padelterreinen aanleggen bovenop hun twee huidige terreinen langs de Wervikhovestraat. Ze vragen hiervoor een uitbreiding van hun erfpacht aan de stad. De gemeenteraad buigt zich hier maandag over. Het ontwerp van akte bevat enkele voorwaarden. Zo moeten de bestaande outdoor tennisterreinen weggewerkt worden, mogen er geen financiële gevolgen zijn voor de stad wat betekent dat de vzw zelf de investering moet dragen en mogen de extra terreinen geen hinder veroorzaken voor de omliggende terreinen.