Martine Baeyens, burgemeester Rita Demaré en schepenen Arne De Brabandere, Julie Misplon en Frederik Sap testten de Big Bench uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Baeyens, burgemeester Rita Demaré en schepenen Arne De Brabandere, Julie Misplon en Frederik Sap testten de Big Bench uit. © CDR

Hier vind je de eerste Big Bench van België: “Geniet van het unieke zicht op het heuvelachtige Hooglede”

GitsHet West-Vlaamse Hooglede is een opvallende toeristische attractie rijker. Zaterdag is daar de eerste Big Bench van België geopend. “Een Big wat?”, horen we je denken. Wel, een Big Bench is een uit de kluiten gewassen zitbank van 2,5 meter hoog en 3,20 meter breed die je de kans biedt om van het landschap te genieten vanuit een ander perspectief dan je gewoon bent.

 1. Smullen ten voordele van Kloen tijdens West-Vlaanderens Mooiste
  Roeselare

  Smullen ten voordele van Kloen tijdens West-Vlaande­rens Mooiste

  Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus is Expo Roeselare opnieuw het epicentrum voor de fietstweedaagse West-Vlaanderens Mooiste. Gelijktijdig organiseren de Kloenstappers hun zomerwandeling. Wie voor of na een fikse wandeling of fietstocht de inwendige mens wil versterken, kan bovendien Kloen, de vzw die zich inzet om een glimlach te toveren op het gezicht van het zieke kind, een duwtje in de rug geven. Op zowel zaterdag als zondag kan je er namelijk tussen 11.30 en 14 uur genieten van steak met frietjes, aangepaste sausen en verse groentjes. Hiervoor betaal je 15 euro per persoon. Voor de vegetariërs zijn er veggieburgers voorzien (12 euro), terwijl kinderen kunnen genieten van frikadellen (8 euro). Inschrijven voor een maaltijd dient te gebeuren voor maandag 15 augustus. Dit per mail aan info@kloen.be. Je vermeldt de gewenste datum, de menukeuze(s) en het aantal volwassenen en kinderen. Betalen doe je per overschrijving aan BE59 3850 5634 3626 van Kloen met vermelding van je naam, de datum waarop je gaat eten, keuze menu(s), het aantal volwassenen en kinderen.
 2. 'Baby Friendly Hospital Initiative'-label voor kraamafdeling AZ Delta campus Rumbeke
  Rumbeke

  'Baby Friendly Hospital Initiati­ve'-la­bel voor kraamafde­ling AZ Delta campus Rumbeke

  De kraamafdeling van AZ Delta campus Rumbeke mocht onlangs het ‘Baby Friendly Hospital Initiative’-label ontvangen. Het BFHI-label geeft aan dat het ziekenhuis een kwalitatief hoogstaande opvang, ondersteuning en begeleiding biedt voor moeder en baby. Eén van de prioriteiten hierbij is de bevordering en ondersteuning van borstvoeding, iets waar AZ Delta veel aandacht aan besteed gezien de vele voordelen die borstvoeding biedt aan zowel het kind als de moeder. Het ziekenhuis heeft de ambitie om op korte termijn het BFHI-label ook te behalen voor campus Menen en campus Torhout.