Tijdens het kermisweekend kan je een kijkje nemen in het voormalig gemeentehuis van Gits voor de tentoonstelling 'Gits Monumentaal'
Volledig scherm
Tijdens het kermisweekend kan je een kijkje nemen in het voormalig gemeentehuis van Gits voor de tentoonstelling 'Gits Monumentaal' © RV

Heemkundige kring ziet het groots met ‘Gits Monumentaal’

De Heemkundige kring Aubert Tillo Van Biervliet doet op kermiszondag 8 september voor het eerst mee aan de Open Monumentendag met de tentoonstelling ‘Gits Monumentaal’.

0 reacties

 1. All-Bouw opent eigen deuren en werven op Nieuwbouwzondag
  Roeselare

  All-Bouw opent eigen deuren en werven op Nieuwbouw­zon­dag

  De Roeselaarse aannemer All-Bouw opent op Nieuwbouwzondag, op 25 april, de deuren. Dit op maar liefst vier locaties. In eerste instantie kan je het All-Bouwhuis in Roeselare bezoeken, daarnaast wordt ook een bouwwerf in Oostnieuwkerke, een sloop- en hernieuwbouwproject in Koksijde en een maatwerkwoning in Poelkapelle opengezet. “Op die manier willen we een zo breed mogelijk publiek bereiken want het is onze missie om bouwen op maat toegankelijk te maken voor iedereen”, klinkt het. “Na een hectisch jaar waarin talrijke events werden afgelast, is dit het ideale kader om opnieuw contact met kandidaat-bouwers te maken. Bij de vorige editie van Nieuwbouwzondag beslisten we zelf om, ondanks alle voorbereidingen en investeringen, de deuren gesloten te houden. Nu het klimaat gunstiger is en alles veilig kan verlopen, kijken we maar al te graag uit naar het leggen van nieuwe contacten.” Inschrijven is wel verplicht en kan via www.allbouw.com/nieuwbouwzondag.
 1. Jan staat al 25 jaar aan het roer van Italiaans restaurant: “Gestart als 17-jarige aan de afwas. San Marco, dat is voor het leven”
  Roeselare

  Jan staat al 25 jaar aan het roer van Italiaans restaurant: “Gestart als 17-jarige aan de afwas. San Marco, dat is voor het leven”

  Jan Leveugle (54) viert z’n 25ste jaar als zaakvoerder van San Marco. Maar z’n band met het Italiaans restaurant in de Canada Gallerij gaat veel verder terug in de tijd, want Jan begon er als jobstudent op z’n zeventiende. Hoewel de coronamaatregelen hem al maandenlang verbieden om klanten te ontvangen, weigert Jan te spreken over een jubileum in mineur. “Ik kreeg de voorbije dagen heel veel felicitaties van klanten en moet bekennen dat het niet droog heb gehouden”, lacht hij.
 2. Pretpakketten op school vervangen Buitenspeeldag
  Roeselare

  Pretpakket­ten op school vervangen Buiten­speel­dag

  Door de coronapandemie kiest Roeselare voor een alternatieve invulling van de Buitenspeeldag op woensdag 21 april. “De voorbije jaren riep stad Roeselare op om massaal speelstraten aan te vragen en speelactiviteiten te organiseren. Helaas is dat dit jaar, door de coronapandemie, niet mogelijk”, vertelt jeugdschepen Dirk Lievens (CD&V). “Maar geen nood, want we doen een extra inspanning om kinderen die dag massaal buiten te laten spelen, sporten en bewegen. Per lagere school verdelen we namelijk een ‘Beire Pretpakket #VANRSL’ vol gadgets waarmee kinderen op school massaal buiten kunnen spelen. We hopen dat de scholen hun speeltijd extra lang laten duren. Alle lagere schoolkinderen krijgen ook de supercoole ‘Beire tattoo’ en worden opgeroepen om volop in de eigen buurt buiten te spelen.”
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!