Marc Vanallemeersch en Nancy Deraedt van de gelijknamige bloemenzaak in Gits bij hun nieuwe bloemenautomaat
Volledig scherm
Marc Vanallemeersch en Nancy Deraedt van de gelijknamige bloemenzaak in Gits bij hun nieuwe bloemenautomaat © Sam Vanacker

Handig, met Moederdag in het vooruitzicht: haal eens bloemen uit automaat in Gits

GitsIn allerijl op zoek naar een boeketje of een leuk vaasje? Sinds deze week kan je daarvoor terecht bij de nieuwe bloemenautomaat van Vanallemeersch-Deraedt in de Leenbosstraat in Gits. “We willen mee zijn met onze tijd. En die tijd is veranderd door corona”, aldus zaakvoerder Marc Vanallemeersch (51).

  1. Zomerspeelplaats krijgt smotspot met gratis zonencrème
    Roeselare

    Zomerspeel­plaats krijgt smotspot met gratis zonencrème

    De zomervakantie wordt vrijdag afgetrapt en voor Groen-raadslid Bert Wouters was dit reden genoeg om tijdens de gemeenteraad te informeren naar wat de plannen van de stad zijn met de speelpleinwerking in combinatie met mogelijke tropische temperaturen. “Ouders die hun kind volledig roodverbrand of met een zonneslag terugkrijgen, zullen waarschijnlijk niet happy zijn. Heeft de stad een plan klaar om in te grijpen indien nodig? Hebben de verschillende speelpleinwerkingen voldoende schaduwruimte ter beschikking? Andere maatregelen?”, vraagt Wouters zich af. Jeugdschepen Matthijs Samyn (CD&V) laat weten dat er altijd zonnecrème aanwezig is op de speelpleinwerkingen en tijdens de zomerkampen. “De kinderen worden ook voldoende ingesmeerd. We voorzien daarnaast ook op een speelse manier impulsen om ervoor te zorgen dat de kinderen voldoende drinken en dus voldoende vocht binnen hebben. Verder verdelen we zonnepetjes, organiseren we extra momenten in de schaduw of worden extra speelzones in de schaduw voorzien. Nieuw dit jaar is de ‘smotspot’, een paal met gratis zonnecrème aan de zomerspeelplaats op het Stationsplein. Ook aan de skatecontainer is er gratis zonnecrème, net zoals in de preventiebox ‘Hou je maten in de gaten’ en tijdens sportactiviteiten.”