Tijdens het werk krijgen arbeiders van de afdeling Metaal en Montage van Mariasteen instructies te zien op hun werkblad.
Volledig scherm
Tijdens het werk krijgen arbeiders van de afdeling Metaal en Montage van Mariasteen instructies te zien op hun werkblad. © Sam Vanacker

Groep Gidts krijgt subsidie om kennis van Augmented Reality te delen met scholen

GitsVijf innovatieve onderwijsprojecten uit West-Vlaanderen ontvangen 129.380 euro steun van de provincie. 27.500 euro daarvan gaat naar Groep Gidts.

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Brandweer organiseert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy
  Ardooie

  Brandweer organi­seert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy

  De Ardooise brandweer organiseert op woensdag 31 augustus een benefietmarkt ten voordele van woonzorgcentrum Hardoy. Ze inviteerden een aantal marktkramers die op de laatste dag van de zomervakantie hun kramen opstellen tussen 14 en 18 uur op het terrein van het WZC langs de Eekhoutstraat. Je zal er onder meer kledij, eierkoeken, wenskaarten, kip aan’t spit, slaapkledij, juwelen, fruit en groenten kunnen aankopen. Op het terras wordt er muzikale animatie voorzien en je kan er genieten van ijscoupes en pannenkoeken. De opbrengst van het initiatief gaat naar het animatieteam van Residentie Hardoy. In september wordt het initiatief nogmaals herhaald maar dan bij en ten voordele van WZC BEN.
 1. Orgelkring Adriaen Willaert laat van zich horen in Sint-Michielskerk
  Roeselare

  Orgelkring Adriaen Willaert laat van zich horen in Sint-Michiels­kerk

  Orgelkring Adriaen Willaert pakt uit met twee concerten in de Sint-Michielskerk. In het kader van het Stadsorgelfestival is er op vrijdag 5 augustus om 18 uur een gratis toegankelijk miniconcert waar drie meesterlijke orgelwerken van César Franck gebracht worden. Op zaterdag 13 augustus ontvangt de Orgelkring daarentegen de Italiaanse fluitist Ubaldo Rosso in de decanale kerk. Rosso werkte onder meer al samen met Teatro alla Scala in Milaan, het Orkest van de RAI Turijn en het Orkest van de RTSI van Lugano. Hij zal werk brengen van onder andere Alexandre Guilmant , Cécile Chaminade en César Franck. Eric Hallein , organist en titularis van de H.Bloedbasiliek in Brugge, staat op zijn beurt in voor de begeleiding op het Louis Demaziére 1888 – Paul Anneesens 1955 – Pels & Van Leeuwenorgel 2000. Daarnaast brengt Hallein ook nog solowerk. Dit concert start om 20 uur. Tickets kosten 10 euro, houders van een vrijetijdspas betalen5 euro. Meer op www.organassociation-adriaenwillaert.com.
 2. Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbreiding De Waterdam en meer: “Woonzorgcentrum van de toekomst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbrei­ding De Waterdam en meer: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst”

  Het vroegere woonzorgcentrum Ter Dreve in Roeselare, op vandaag gekend als de laagbouw van woonzorgcentrum De Waterdam, wordt dit najaar gesloopt. Motena heeft de intentie om op de site op de hoek van de Drafstraat en de Brugsesteenweg een nieuwbouw te realiseren die niet alleen plaats biedt aan nagelnieuwe kamers voor De Waterdam, maar onder meer ook aan een dagcentrum voor personen met jongdementie en een nieuwe thuis voor Therapeutisch Zorgpunt N.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.