Nicolas Lebon en Geert Defevere slaan de handen in elkaar voor ‘Zomerstek 2.0'
Volledig scherm
PREMIUM
Nicolas Lebon en Geert Defevere slaan de handen in elkaar voor ‘Zomerstek 2.0' © Sam Vanacker

Geert en Nicolas slaan de handen in elkaar voor Zomerstek 2.0: “Nieuwe locatie, dubbel zo groot én langer open”

GitsZomerbar Zomerstek in Gits wordt deze zomer anders dan vorig jaar. Bezieler Geert Defevere van B&B Buytenshuys bundelt dit keer de krachten met Roeselarenaar Nicolas Lebon. “We pakken het voor deze tweede editie wat grootser aan. We zijn verhuisd, de oppervlakte is twee keer zo groot als vorig jaar, we blijven langer open en we kunnen dubbel zoveel volk verwelkomen.”

 1. Cinema in het Sterrebos
  Rumbeke

  Cinema in het Sterrebos

  Stadlandschap West-Vlaamse hart en Provincie West-Vlaanderen brengen deze zomer Cinema under the trees of film in verschillende provinciedomeinen. Ook het sterrebos doen ze aan waar je je op vrijdag 27 augustus om 20.30 uur kunt neervleien met het gras onder de voeten en het bos op de achtergrond. Die avond vertonen ze de film ‘Wild’. Reese Witherspoon speelt hierin de rol van Cheryl Strayed die in 1994 een voettocht ondernam over de Pacific Crest Trail. Een langeafstand pad van 4 286 kilometer die in deels bergachtige gebieden langs de Amerikaanse westkust loopt, vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden. Ze ondernam deze wandeling als therapie na haar scheiding, het overlijden van haar moeder en jaren van roekeloos destructief gedrag. De film is geschikt voor volwassenen en kinderenouder dan 12 jaar. Wil je er bij zijn? Dan kan je je hier inschrijven. Per persoon betaal je vijf euro. Plaats van afspraak de avond zelf is het Educatief Centrum naast het kasteel. Breng je eigen stoel en dekentje mee.
 1. Bloedvoorraad onder druk, Roeselaars donorcentrum roept op om bloed te geven
  Roeselare

  Bloedvoor­raad onder druk, Roeselaars donorcen­trum roept op om bloed te geven

  Het Roeselaarse donorcentrum roept via sociale media op om solidair te zijn en bloed te doneren. Door de vakantie staat de bloedvoorraad onder druk. Om bloed of plasma te gaan geven in het centrum aan het Stationsplein is het wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan via het nummer 0800/777.00 of www.rodekruis.be. Je moet trouwens geen schrik hebben dat je geen bloed mag geven door het coronavaccin. Wie gevaccineerd is, mag 48 uur na zijn vaccinatie alweer bloed geven, als er zich geen problemen hebben voorgedaan.