IBO De Boomgaard won vorig jaar nog De Gouden Kinderschoen, een eretitel van de VVSG. Nu kampen ze met personeelsgebrek waardoor het filiaal op De Geite tijdens de zomer misschien dicht blijft.
Volledig scherm
IBO De Boomgaard won vorig jaar nog De Gouden Kinderschoen, een eretitel van de VVSG. Nu kampen ze met personeelsgebrek waardoor het filiaal op De Geite tijdens de zomer misschien dicht blijft. © Sam Vanacker

Gebrek aan kindbegeleiders bedreigt zomerwerking IBO De Boomgaard op De Geite

Het Hoogleedse gemeentebestuur trekt aan de alarmbel. Al maanden zijn ze op zoek naar bijkomende kindbegeleiders voor IBO De Boomgaard, de buitenschoolse opvang met filialen in Hooglede, Gits en op Sint-Jozef/De Geite. Maar de reacties op de vacatures blijven uit waardoor het gemeentebestuur vreest dat ze tijdens de zomervakantie de opvang op Sint-Jozef zullen moeten sluiten. “We garanderen wel dat ieder kind dat op tijd ingeschreven wordt, een plaatsje krijgt in de filialen in Hooglede of Gits”, aldus schepen van Kinderopvang Julie Misplon (Allen 8830).

0 reacties

 1. Oversterfte door corona en hittegolf hoogst in Koekelare, Koksijde en Middelkerke
  Regio

  Oversterf­te door corona en hittegolf hoogst in Koekelare, Koksijde en Middelker­ke

  Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft een overzicht gepubliceerd van de oversterfte in 2020. Oversterfte betekent dat er meer overlijdens zijn dan verwacht op basis van observaties van de voorbije jaren. En die oversterfte is vorig jaar erg hoog, door de coronacrisis én de hittegolf. In 2020 werden voorlopig iets meer dan 127.000 overlijdens geregistreerd in ons land. Dat zijn zo'n 18.000 overlijdens of 17 procent meer dan in 2019.
 2. Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare
  Roeselare

  Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare

  De wedstrijd van Knack Volley Roeselare tegen Lindemans Aalst op zaterdag 16 januari in de Tomabelhal op Schiervelde is uitgesteld, door het coronavirus. “Maanden aan het stuk respecteerden onze spelers de strikte maatregelen ter preventie van het Covid-19 virus. Vandaag (vrijdag, nvdr.) werd echter tijdens een van de vele controles bij de spelers, toch het virus aangetroffen”, klinkt het in een persbericht. “Daarom werd beslist om de wedstrijd van zaterdag tegen Lindemans Aalst te verplaatsen naar een nog te bepalen datum. Alle spelers verkeren momenteel in goede gezondheid.” Tot vrijdag had Knack Volley Roeselare als enige club op het hoogste niveau in België nog niet te kampen met besmettingen. Woensdag speelden ze nog op het parket van Menen. Ze wonnen toen met 2-3, maar verspeelden er wel hun leidersplaats.
 1. Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik
  Play

  Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik

 2. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"