Uitbater Dieter Hoornaert en zijn vrouw Katrien Lepoutre.
Volledig scherm
Uitbater Dieter Hoornaert en zijn vrouw Katrien Lepoutre. © Sam Vanacker

Frituur Maison opent de deuren: “Terras wordt een troef vanaf 8 mei”

GitsIn de Gryspeerdstraat in Gits hebben Dieter Hoornaert en zijn echtgenote Katrien Lepoutre maandagmiddag voor het eerst de deuren geopend van hun nieuwe frituur. Het oude pand is onherkenbaar veranderd, al vind je er nog een paar knipoogjes naar het verleden. “Ons terras wordt een grote troef vanaf 8 mei”, weet Dieter.

 1. Lichtervelds koppel opent frituur Maison in Gits: “Huiselijke en kindvriendelijke sfeer”
  PREMIUM
  Gits/Lichtervelde

  Lichter­velds koppel opent frituur Maison in Gits: “Huiselijke en kindvrien­de­lij­ke sfeer”

  Gits krijgt er een nieuwe frituur bij. Dieter Hoornaert (38) en zijn vrouw Katrien Lepoutre (36) kochten in de Gryspeerdstraat het statige pand naast café ‘t Geniep en in december starten de verbouwingen. Voor het Lichterveldse koppel betekent de nieuwe frituur een carrièreswitch van formaat, al gingen ze niet over één nacht ijs. “Impulsiviteit zit niet in onze aard. We hebben hier grondig over nagedacht.”
 2. Na Nederland, nu ook paardencrematorium in Roeselare: “We geven rouwende baasjes hoefafdruk of plukje haar mee als aandenken”
  PREMIUM
  Roeselare

  Na Nederland, nu ook paardencre­ma­to­ri­um in Roeselare: “We geven rouwende baasjes hoefafdruk of plukje haar mee als aandenken”

  Het eerste paardencrematorium in West-Vlaanderen waar elk dier individueel gecremeerd wordt, is operationeel, dankzij Hokaservice. De dieren maken veel emoties los bij eigenaars. “Er was al lang veel vraag naar een manier om waardig afscheid te nemen van paarden”, vertelt Maureen Schreel. Er kunnen ook pony’s, ezels en alpaca’s gecremeerd worden in de oven, die speciaal uit Engeland werd ingevoerd.
 1. Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek