Jürgen Vanoverberghe, Ludwig Roger, Siska Viaene en Jürgen Elias richten de school samen op.
Volledig scherm
Jürgen Vanoverberghe, Ludwig Roger, Siska Viaene en Jürgen Elias richten de school samen op. © Sam Vanacker

Freinetschool in de maak in Gits

GITSOp 1 september 2018 opent er een freinetschool op de terreinen van Dominiek Savio. Het gaat om een initiatief van vier enthousiaste ouders die ervan overtuigd zijn dat er nood is aan de alternatieve onderwijsvorm in de regio. De school - die voorlopig nog geen naam heeft - komt in de leegstaande ateliers van het dienstencentrum Gid(t)s aan het Andries Favorelpleintje, naast het kasteel.

 1. Poetsland levert elektrische veegwagens aan gemeenten
  Roeselare

  Poetsland levert elektri­sche veegwagens aan gemeenten

  Poetsland is geselecteerd voor het project ‘Gestroomd’ van de Vlaamse intercommunales. Dit aankoopplatform moet het voor de Vlaamse steden en gemeenten goedkoper en eenvoudiger maken om elektrische en CNG-voertuigen aan te kopen. Met de selectie mag Poetsland, gevestigd op bedrijventerrein Onledegoed in Beveren, voor een periode van vier jaar elektrische veegwagens leveren aan de Vlaamse gemeenten en instellingen. “We zijn zeer verheugd dat we binnen dit raamcontract zijn geselecteerd met onze veegwagens van minder en meer dan één kubieke meter”, laat Poetsland weten.” Onze veegwagens zijn volledig ontwikkeld rond de batterij en tellen tot 10 uren autonomie. Ze worden uitgerust met zowel lithium als loodzuur batterijen van 48V en alle type laders zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde AC lader, waarop alle andere elektrische voertuigen van het wagenpark kunnen worden aangesloten.”
 1. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 2. Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboogvlag aan Roeselaars stadhuis
  Roeselare

  Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboog­vlag aan Roeselaars stadhuis

  Op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) hees Ben Vanhuyse (18), finalist bij de verkiezing van Mister Gay Belgium, samen met burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepen Michèle Hostekint (Vooruit) de regenboogvlag aan de gevel van het Roeselaarse stadhuis. Voor Ben is dit een duidelijk statement. “We hebben al grote stappen vooruit gezet op het vlak van de aanvaarding van de LGBTQ+-gemeenschap, maar we zijn er helaas nog niet”, zegt Ben. “Dat ervaarde ik vanmorgen zelf hier nog op de dinsdagmarkt. Naar aanleiding van IDAHOT deelden we genderkoekjes uit en een vijftal mensen zeiden kortaf dat ze niet geïnteresseerd waren. Volgens mij is er zeker in West-Vlaanderen nog werk aan de winkel op vlak van openheid. Het is nochtans zo belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn Zo is IDAHOT voor mij een echte feestdag. Ik voel me speciaal en ben trots op mezelf.”