De eerste West-Vlaamse blauwe bessen van het seizoen werden door Duva geschonken aan bistro 't Verschil. We zien Louison Mullier en Cedric Monein van Duva, samen met Tom Cloet ('t Verschil), Johnny Vanlerberghe, Regine Mahieu (Maberry) en Jurgen De Braekeleer (kleinfruitverantwoordelijke REO).
Volledig scherm
De eerste West-Vlaamse blauwe bessen van het seizoen werden door Duva geschonken aan bistro 't Verschil. We zien Louison Mullier en Cedric Monein van Duva, samen met Tom Cloet ('t Verschil), Johnny Vanlerberghe, Regine Mahieu (Maberry) en Jurgen De Braekeleer (kleinfruitverantwoordelijke REO). © Sam Vanacker

Eerste West-Vlaamse blauwe besjes op de kaart bij ‘t Verschil

Gits/Gistel/OostvleterenDe eerste West-Vlaamse blauwe bessen van het seizoen werden woensdag geveild in de REO Veiling in Roeselare. Het eerste kistje, dat gekocht werd door groothandel Duva in Gistel, werd zaterdag geschonken aan Bistro ‘t Verschil in Gits. Chef Tom Cloet is van plan de Belgische lekkernij in een dessertje te verwerken.

 1. Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis
  Roeselare

  Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis

  Traditioneel strijken de foorkramers op het einde van de zomervakantie neer in hartje Roeselare. Dit jaar palmen ze van 26 tot 31 augustus het Polenplein en de Grote Markt in. De kermis opent officieel op vrijdag om 17 uur. De volgende dagen kun je telkens vanaf 14 uur op de Grote Markt genieten van de attracties en typische lekkernijen, op het Polenplein vanaf 15 uur. Er wordt bovendien opnieuw gedacht aan wie moeite heeft aan een overdosis prikkels of het graag iets rustiger heeft. Zij kunnen op maandag 29 augustus tussen 15 en 17 uur genieten van een prikkelarm moment met gedempte muziek en gedimde lichten.
 1. The Art Factory opent nieuw schooljaar met driedaagse vol muziek
  Roeselare

  The Art Factory opent nieuw schooljaar met driedaagse vol muziek

  The Art Factory (TAF), de muzikale hotspot aan de Vierwegstraat, start hun schooljaar opnieuw met een TAF Open Doors. Tijdens het weekend van 9,10 en 11 september kan je inschrijven voor lessen, info krijgen, de school en de muziekstudio’s ontdekken en fijne live optredens meepikken. Zo pakt TAF onder meer uit met de nieuwe live-show van ‘Bad Decision - A Bad Religion Tribute Band’, een uniek en éénmalig reünieconcert van ‘De Serendipiditeiten’, alle Beatles hits met ‘The Heartclub Band’, het premièreconcert van de nieuw band ‘Salut Les Copains!’ en een Americana & Country apéroconcert van ‘Tamaloe’. Alle optredens zijn gratis en ook het TAFBAR-terras is open. Meer op https://theartfactory.be.