Ook de buurtbewoners genoten mee van de landing van de helikopter.
Volledig scherm
Ook de buurtbewoners genoten mee van de landing van de helikopter. © Sam Vanacker

Eerst sollicitatie bij Sadef, dan helikoptervlucht: “Ervaring die ik al lang van mijn bucketlist wilde schrappen”

GitsStaalverwerkend bedrijf voestalpine Sadef pakte vrijdagavond uit met een stunt van jewelste om hun 30 openstaande vacatures ingevuld te krijgen. 31 sollicitanten die ingeschreven waren voor de VIP-jobdagen kregen daar helemaal gratis een helikoptervlucht bovenop. 

 1. Roeselare engageert zich voor Burgemeestersconvenant 2030
  Roeselare

  Roeselare engageert zich voor Burgemees­ters­con­ve­nant 2030

  In 2008 lanceerde Europa het burgemeestersconvenant met de ambitie om lokale besturen samen te brengen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie te behalen en zelfs te overtreffen. “Roeselare tekende in 2017 in”, weet Bart De Witte, departementshoofd Beleidsontwikkeling Ruimte bij de stad Roeselare. “Maar ondertussen is duidelijk dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden en werd het convenant bijgeschaafd. Er werd aan de stad gevraagd om opnieuw in te tekenen.” Via de nieuwe convenant engageren gemeenten zich om onder andere 40% minder broeikasgassen uit te stoten tegen 2030 en dat engagement gaat Roeselare graag aan. “De vernieuwing van het convenant houdt voor ons eigenlijk niet zoveel in”, aldus De Witte. “Alles wat bijgeschaafd werd, is goed afgedekt door het eigen klimaatplan van de stad.”
 2. Amerikaans snoep, Aziatische bubble tea, Pokemondrankjes en natuurlijk belegde broodjes, bij Subland vind je het allemaal
  PREMIUM
  Roeselare

  Amerikaans snoep, Aziatische bubble tea, Pokemond­rank­jes en natuurlijk belegde broodjes, bij Subland vind je het allemaal

  Hij droomt er al vijf jaar van en heeft dan ook het nodige onderzoek gedaan. Binnenkort opent Chems Chouari (45) in Roeselare zijn nieuwe zaak Subland, waar je onder andere snoep en drank van over heel de wereld kunt kopen. “Twizzlers, Sour Patches of Laffy Taffy’s... in New York at ik snoepgoed tot mijn buik er pijn van deed”, lacht hij.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.