De crowdfundingcampagne werd afgetrapt aan het kasteel van Dominiek Savio, waarbij verschillende partners enkele rondjes fietsten op het domein.
Volledig scherm
De crowdfundingcampagne werd afgetrapt aan het kasteel van Dominiek Savio, waarbij verschillende partners enkele rondjes fietsten op het domein. © Sam Vanacker

Dominiek Savio zamelt geld in voor twee duofietsen en elektrische tandem

HoogledeDominiek Savio,  De Waaiberg, rusthuis Ter Linde, dienstencentrum Zonder Zulle, Hoeve ter Kerst, bezoekerscentrum Groep Gidts en het gemeentebestuur willen samen een fietsdeelpunt opstarten met aangepaste fietsen voor minder mobiele mensen. Om wat geld in het laatje te brengen, werd vrijdagochtend de crowdfundingcampagne ‘Fietsen Voor Fietsen’ gelanceerd.

 1. Koersbus belicht volgend jaar kermiskoersen
  Roeselare

  Koersbus belicht volgend jaar kermiskoer­sen

  De Koersbus, het museum op wielen van KOERS. Museum van de Wielersport, gaat ook volgend jaar opnieuw de hort op. Dit jaar lag de focus van de bus op het WK wielrennen, maar volgend jaar krijgt die een ander thema. “Tegen midden volgend jaar willen we iets uitwerken rond het thema kermiskoersen”, weet Thomas Ameye, conservator van het Roeselaarse museum. “Net zoals dit jaar willen we met de Koersbus eerst graag een lokale ronde maken. We willen graag starten in de woonzorgcentra. Het thema van koermiskoersen past perfect in de reminiscentie-activiteiten die ze zelf al opzetten. Vervolgens willen we graag opnieuw een ronde van België ondernemen en aanwezig zijn op de koersen zelf. Dit zal georganiseerd worden samen met de organisatoren, verzamelaars en heemkundige kringen.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.