De crowdfundingcampagne werd afgetrapt aan het kasteel van Dominiek Savio, waarbij verschillende partners enkele rondjes fietsten op het domein.
Volledig scherm
De crowdfundingcampagne werd afgetrapt aan het kasteel van Dominiek Savio, waarbij verschillende partners enkele rondjes fietsten op het domein. © Sam Vanacker

Dominiek Savio zamelt geld in voor twee duofietsen en elektrische tandem

HoogledeDominiek Savio,  De Waaiberg, rusthuis Ter Linde, dienstencentrum Zonder Zulle, Hoeve ter Kerst, bezoekerscentrum Groep Gidts en het gemeentebestuur willen samen een fietsdeelpunt opstarten met aangepaste fietsen voor minder mobiele mensen. Om wat geld in het laatje te brengen, werd vrijdagochtend de crowdfundingcampagne ‘Fietsen Voor Fietsen’ gelanceerd.

  1. Roeselare engageert zich voor Burgemeestersconvenant 2030
    Roeselare

    Roeselare engageert zich voor Burgemees­ters­con­ve­nant 2030

    In 2008 lanceerde Europa het burgemeestersconvenant met de ambitie om lokale besturen samen te brengen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie te behalen en zelfs te overtreffen. “Roeselare tekende in 2017 in”, weet Bart De Witte, departementshoofd Beleidsontwikkeling Ruimte bij de stad Roeselare. “Maar ondertussen is duidelijk dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden en werd het convenant bijgeschaafd. Er werd aan de stad gevraagd om opnieuw in te tekenen.” Via de nieuwe convenant engageren gemeenten zich om onder andere 40% minder broeikasgassen uit te stoten tegen 2030 en dat engagement gaat Roeselare graag aan. “De vernieuwing van het convenant houdt voor ons eigenlijk niet zoveel in”, aldus De Witte. “Alles wat bijgeschaafd werd, is goed afgedekt door het eigen klimaatplan van de stad.”