Delfine Persoon nam net voor het vertrek richting rematch tegen Taylor de tijd om afscheid te nemen van haar trouwe viervoeter.
Volledig scherm
PREMIUM
Delfine Persoon nam net voor het vertrek richting rematch tegen Taylor de tijd om afscheid te nemen van haar trouwe viervoeter. © Maxime Petit

Delfine Persoon en team met busje uit Gits vertrokken richting revanchekamp tegen Katie Taylor: “Maar eerst wacht ons een saaie week quarantaine”

Delfine Persoon is zaterdagochtend van bij haar thuis in Gits vertrokken met een busje richting het Engelse Brentwood. Daar moet ze een week in verplichte quarantaine voor haar langverwachte rematch tegen Katie Taylor op zaterdag 22 augustus. Veel zin in die quarantaine heeft ze niet. “Maar veel keuze hebben we niet”, zegt ze.

  1. Rusthuisbewoners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlichting: “We herstellen hun bioritme”
    Roeselare

    Rusthuisbe­wo­ners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlich­ting: “We herstellen hun bioritme”

    Een onderzoek van KU leuven en Howest in woonzorgcentrum De Zilverberg levert verrassende resultaten op. Personen met dementie werden er ‘s ochtends blootgesteld aan een fel licht, terwijl ‘s avonds de lichten gedimd werden. Het effect op het welbevinden en de slaapkwaliteit van de bewoners is opvallend, en dat is ook de medewerkers niet ontgaan. “De bewoners zijn alerter en rustiger en vallen overdag minder in slaap”, vertelt Lieve Cornette, leefgroepbegeleidster van De Bron.