Delfine Persoon met het grondplan van de nieuwe hal.
Volledig scherm
PREMIUM
Delfine Persoon met het grondplan van de nieuwe hal. © VDB

Delfine Persoon bouwt nieuwe bokshal in Gits: “Ik ben ondertussen 35 jaar, maar hiermee laat ik iets na waar de bokswereld nog lang van zal kunnen genieten”

De langverwachte nieuwe bokshal van Delfine Persoon komt er. Na een zoektocht van vier jaar belandde Persoon bij een oude boerderij in de Bollestraat in haar thuisgemeente Gits. Tegen begin 2022 zal er een nieuwe bokshal opgetrokken worden.

 1. Samenplus wil opbrengst verkochte buurtweg investeren in opwaardering buurtwegen
  Ardooie

  Samenplus wil opbrengst verkochte buurtweg investeren in opwaarde­ring buurtwegen

  De gemeenteraad gaf groen licht om de procedure tot afschaffing van buurtweg nr. 30 te starten. “Deze buurtweg situeert zich in Koolskamp ter hoogte van de watertoren”, duidt burgemeester Karlos Callens (Groep 82). “De buurtweg is niet meer zichtbaar en bruikbaar.” Daarnaast verkoopt de gemeente een stukje, met een oppervlakte van 10 are en 22 centiare, van de al eerder afgeschafte buurtweg Hoogbeverenstraat. Dit tegen de prijs van 20.440 euro. Gemeenteraadslid Veerle Dejaeghere (Samenplus) lanceerde hierbij het voorstel om de opbrengst van de verkoop te benutten om verloederde buurtwegen op te waarderen of nieuwe buurtwegen te creëren. Burgemeester Callens was het voorstel wel genegen.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Nu horeca dicht is: app en infokaartjes wijzen weg naar openbare toiletten

  Nu horeca dicht is: app en infokaart­jes wijzen weg naar openbare toiletten

  Door de verplichte sluiting van de horeca komt een ander nijpend probleem weer aan de oppervlakte: waar kan ik nog terecht als de nood hoog is? Roeselare speelt hier op in door de HogeNood app, die ze in februari al lanceerde, opnieuw in de kijker te zetten. Die app toont je niet alleen het dichtstbijzijnde toilet, maar ook de route erheen, de voorzieningen en openingsuren. Geen smartphone? Je vindt hier een overzicht van de openbare toiletten in het centrum. Daarnaast worden in de winkels, aan het onthaal in het stadhuis, in ARhus en door shoppinggidsen en gemeenschapswachten kaartjes met vermelding van de openbare toiletten bedeeld.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen