De affiche van Vers Geperst
Volledig scherm
De affiche van Vers Geperst © DF Hooglede

Davidsfonds Hooglede perst weer vers

HoogledeOp zondag 3 oktober pikt het Davidsfonds van Hooglede de culturele draad weer op met ‘Vers Geperst’ in de Gulden Zonne. 

 1. Bouwplannen? Interieurarchitect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”
  PREMIUM
  Roeselare

  Bouwplan­nen? Interieur­ar­chi­tect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”

  Tv-programma’s over bouwen en verbouwen zijn populairder dan ooit en dat inspireerde Eline Rousseau (41). Jaarlijks wil ze een woning verbouwen en inrichten om zo mensen met (ver)bouwplannen te inspireren en tips te geven. Haar eerste project ligt in de Pieter de Coninckstraat. “We vormen een huis uit de jaren ’40 met een vleugje Art Deco om tot een moderne woning met de warmte en gezelligheid van toen”, zegt Eline.
 2. Bewoners WZC Sint-Henricus herontdekken Rumbeke en Roeselare via treintje
  Rumbeke

  Bewoners WZC Sint-Henricus herontdek­ken Rumbeke en Roeselare via treintje

  De bewoners van WZC Sint-Henricus trokken er dinsdag op uit met wel een heel apart vervoermiddel. Kort na de middag reed er een zogenaamd Tuk Tuk Treintje voor aan het rusthuis langs de Sint-Rochusstraat. Bewoners konden instappen en deelnemen aan een zogenaamde reminiscentierit. “Het treintje maakt een rondrit van zo’n 22 kilometer door Rumbeke en Roeselare”, weet Judith Deryckere, communicatieverantwoordelijke van zorgbedrijf Motena. “Onderweg vertelt een vrijwilligster iets meer over de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg.” Perfect dus om herinneringen op te halen aan de tijd van toen. Dat konden de ouderen trouwens doen met een Rodenbach in de hand want het treintje maakte een tussenstop in de brouwerij langs de Spanjestraat.