Enrique is druk in de weer met de opbouw van Bar d'Or. Hij hoopt dat de zomerbar de financiële schade door de coronacrisis enigszins zal goedmaken.
Volledig scherm
Enrique is druk in de weer met de opbouw van Bar d'Or. Hij hoopt dat de zomerbar de financiële schade door de coronacrisis enigszins zal goedmaken. © CDR

Café De Commerce opent zomerbar Bar d’Or: “Hopelijk kan ik met dit initiatief mijn jaar goedmaken”

HoogledeVan de 26 maanden dat café De Commerce al open is, moest zaakvoerder Enrique ‘Spriete’ Espriet (21) door corona de deur al zo’n tien maanden gesloten houden. Om toch wat van het geleden inkomensverlies goed te maken, opent hij donderdag in de weide achter zijn café op de Diksmuidsesteenweg de tweede editie van zomerbar Bar d’Or. “De Commerce is mijn leven, ik wil dat het café de crisis overleeft”, zegt Enrique.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Coronacrisis gaf Maselis stevige duw in de rug: twee nieuwe productielijnen, maar ook zoektocht naar 15 nieuwe medewerkers
  Roeselare

  Coronacri­sis gaf Maselis stevige duw in de rug: twee nieuwe productie­lij­nen, maar ook zoektocht naar 15 nieuwe medewer­kers

  Het Roeselaarse graanbedrijf Maselis schakelt in één klap enkele versnellingen hoger. Door de coronacrisis steeg de vraag naar graan waardoor het bedrijf aan de kop van de vaart genoodzaakt was om te investeren in twee state of the art productielijnen. Bovendien willen ze in 2023 ook de nieuwe opslag voor graan op de vroegere site Hanekop in gebruik nemen. Investeren in het machinepark en de gebouwen alleen is niet voldoende, maar gaat ook gepaard met een zoektocht naar nieuwe medewerkers. “Op dit moment staan liefst 15 vacatures open”, aldus CEO Patrick Maselis.
 2. Schol! Peegie is voortaan lid van bierproeversclub ’t Plakkertje en drinkt er een Rodenbach op
  Roeselare

  Schol! Peegie is voortaan lid van bierproe­vers­club ’t Plakkertje en drinkt er een Rodenbach op

  Peegie, wiens standbeeld sinds kort op de Grote Markt prijkt, mag zich voortaan lid noemen van bierproeversclub ’t Plakkertje. Maandagavond werd hij uitgedost met een t-shirt van ’t Plakkertje en toostte hij als rasechte Roeselarenaar met een frisse Rodenbach. “Het idee is tussen pot en pint ontstaan”, lacht Stijn Couvreur, die als zytholoog aan de wieg stond van de bierproeversclub; maar ook deel uitmaakt van de Maten van Peegie. “Het leek ons een leuke manier om zowel ’t Plakkertje als Peegie in de kijker te zetten.”