De chiromeisjes van Hooglede werken samen met bistro 't Verschil aan een culinaire Halloweentocht.
Volledig scherm
De chiromeisjes van Hooglede werken samen met bistro 't Verschil aan een culinaire Halloweentocht. © VDI

Bistro ’t Verschil en chiro organiseren culinaire Halloweentocht

GitsBistro ’t Verschil en de meisjes van chiro De Kadullekes uit Hooglede organiseren op zondag 31 oktober een culinaire Halloweentocht, gevolg door een fuif.

 1. Topambtenaar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaamse hoogspanningslijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”
  West-Vlaanderen

  Topambte­naar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaam­se hoogspan­nings­lijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”

  Intendant Guy Vloebergh heeft van de Vlaamse regering drie maanden langer de tijd gekregen om het Ventilus-dossier op te lossen. Dat maakt Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend. De verlenging van de opdracht heeft alles te maken met de plannen van de federale regering voor een nieuw energie-park in de Noordzee.
 2. N-VA pleit voor digitale gemeenteraad
  Roeselare

  N-VA pleit voor digitale gemeente­raad

  Stad Roeselare liet vorige week al weten dat er door de stijgende coronacijfers opnieuw overgeschakeld werd naar digitale vergadering voor de gemeenteraadscommissies. De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn op maandag 29 januari staan voorlopig wel nog ingepland als fysieke bijeenkomsten die niet toegankelijk zijn voor pers en publiek. Zij kunnen de zitting wel live volgen via livestream. Dat is niet naar de zin van oppositiepartij N-Va die voorstander is van een volledige digitale zitting. “In de gegeven omstandigheden toch 39 gemeenteraadsleden en een aantal ambtenaren ’s avonds enkele uren laten vergaderen in een zaal, terwijl de overheid net vraagt om zo veel mogelijk van thuis te werken, vinden wij op zijn minste gezegd onlogisch”, aldus N-VA-fractieleider Brecht Vermeulen. “ We hebben natuurlijk liefst fysieke vergaderingen, maar dan wel niet in een toenemende epidemiegolf die in onze streek net hevig woedt. Daarom willen wij dat de burgemeester en schepenen hun mening herzien en de gemeenteraad van 29 november digitaal organiseren.” Bovendien geeft N-VA mee dat één van hun raadsleden positie testte en tot dinsdag in quarantaine zit. “Die mag dus niet deelnemen aan een fysieke gemeenteraad. Maar met de snel oplopende cijfers is het niet ondenkbeeldig dat er tegen maandag nog andere gemeenteraadsleden in quarantaine zullen zitten.”
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag
  Ardooie

  Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag

  Rode Neuzen Dag ging vrijdag niet onopgemerkt voorbij in het Instituut Heilige Kindsheid (IHKA) in Ardooie. Niet alleen kleurde de school rood, maar de leerlingen kregen ook tijdens een lange speeltijd de kans om echt te vertellen hoe het met hen gaat. “Dit kan al een mogelijke stap zijn om je als jongere beter in je vel te voelen”, licht directeur Jo Willemyns toe Maar daar bleef het niet bij. Het steunpunt Geestelijke Gezondheid Te Gek!? bouwde er ook een Te Gekke Plek?! Op. “Hier gaat men met leerlingen in gesprek over psychische kwetsbaarheid en mentaal welzijn. Verder luisteren de vijfdejaars naar jongeren die hun psychische kwetsbaarheid hebben overwonnen, terwijl de zesdejaars bezoek krijgen van twee psychiatrisch verpleegkundigen uit de kliniek Sint-Jozef in Pittem.” In de jongere jaren werd dan weer gefocust op sociale media, grenzen stellen en het fenomeen sexting. Het toneelstuk ‘Gekraakt door eigen naakt’ zette de leerlingen aan om met elkaar in gesprek te gaan.