De bewoners van Dominiek Savio worden voortaan maandelijks getrakteerd op een kleinschalig concertje
Volledig scherm
De bewoners van Dominiek Savio worden voortaan maandelijks getrakteerd op een kleinschalig concertje © RV/Dominiek Savio

Bewoners Dominiek Savio worden voortaan elke maand getrakteerd op een concertje

GitsDit jaar kunnen de bewoners en het personeel van Dominiek Savio sinds kort elke maand op een gratis optreden rekenen.

 1. Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand
  Roeselare

  Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand

  De sloop van het Zuidpand in de Zuidstraat gaat verder en dat heeft volgende week opnieuw een stevige impact op het verkeer. Vanaf maandag 12 december tot en met vrijdag 16 december wordt de Zuidstraat uit veiligheidsoverwegingen iedere dag vanaf 8.30 uur volledig afgesloten voor het verkeer tussen de Patersstraat en Iepersestraat. ’s Avonds na de werkuren wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer richting de Grote Markt zal een omleiding moeten volgen via de Iepersestraat, de Sint-Michielsstraat en het Sint-Michielsplein.
 2. Sloophamer creëert volgende maand toegang tot nieuw stadhuis
  Roeselare

  Sloophamer creëert volgende maand toegang tot nieuw stadhuis

  Op de Roeselaarse Grote Markt is enkele weken terug gestart met de werken aan het historische belfort. Hiertoe werd het gebouw naast het stadhuis volledig ingepakt. Op vandaag is de gevelreiniging al afgerond en is de aannemer volop bezig met het restaureren van de natuursteen en de gevelstenen. In januari volgt een ingrijpende sloop. Dan gaat het verbindingstukje tussen het belfort en het stadhuis tegen de vlakte om de toegang te creëren tot het nieuwe stadhuis dat tegen 2024 verrijst.