Basisschool De Mozaïek gaat vanaf maandag terug deels open. De kleuters en de eerste graad moeten wel thuis blijven.
Volledig scherm
Basisschool De Mozaïek gaat vanaf maandag terug deels open. De kleuters en de eerste graad moeten wel thuis blijven. © RV

Basisschool De Mozaïek heropent maandag tweede en derde graad, eerste graad blijft dicht

HoogledeBasisschool De Mozaïek in Sint-Jozef De Geite in Hooglede, die op maandag 19 oktober plots de deuren sloot nadat drie leerkrachten positief hadden getest, heropent maandag de tweede en de derde graad. Het eerste en tweede leerjaar, waarvan tien kinderen het coronavirus waarschijnlijk opliepen na contact met de besmette leerkrachten, blijft voorlopig dicht.

 1. Roeselaarse reuzen krijgen nieuwe stek
  Roeselare

  Roeselaar­se reuzen krijgen nieuwe stek

  De Roeselaarse reuzenfamilie krijgen een nieuwe woonst. Dat bleek tijdens de gemeenteraad waar gemeenteraadslid Lieve Lombaert (N-VA) zich bezorgt toonde over de huidige manier van stallen. “In 2016 zijn de reuzen van onze stad onder het stof gehaald en een nieuwe vereniging werd opgericht met de naam Reusselaere. In 2016 zijn de reuzen van onze stad van onder het stof gehaald. Met Reusselaere werd een nieuwe, ambitieuze vereniging opgericht Er is al gezorgd voor nieuwe uitrusting voor de dragers en deze stadsgilde wil de bestaande reuzen restaureren. Het grote probleem waarmee Reusselaere geconfronteerd wordt is de stalling van de reuzen”, aldus Lombaert.” Ze staan in DIPOD waar verbouwingen bezig zijn en staan er in het vuil en vangen veel stof. Ook hun beschermhoezen zijn verdwenen. De reuzen zijn erfgoed, is er al een betere bewaarplek gevonden?” Erfgoedschepen Dirk Lievens (CD&V) benadrukt dat de reuzen op vandaag in een opslagloods staan, niet op een plek waar momenteel gewerkt wordt. “Deze week zitten we nog samen, de oplossing voor onze reuzen staat klaar”, weet hij. “Er zijn hoezen voorzien en de versleten exemplaren worden vervangen. Binnenkort zullen de reuzen op stap gaan naar hun nieuwe woonplaats.” Lombaert hoopt dat de reuzen een permanente stek krijgen in het nieuwe stadsarchief dat de komende jaren gerealiseerd worden. “Ze zouden er droog en stofvrij staan en er zelfs een permanente tentoonstelling kunnen vormen”, besluit ze.
 1. Ardooie annuleert nieuwjaarsreceptie
  Ardooie

  Ardooie annuleert nieuwjaars­re­cep­tie

  Ardooie zal niet gezamenlijk toasten op 2021. Het gemeentebestuur besliste om in tijden van corona de traditionele nieuwjaarsreceptie te annuleren. Die zou normaal plaatsvinden op zondag 10 januari op de parking van ’t Hofland. Tijdens die receptie worden jaar na jaar de persprijs, de cultuurprijs en de sportprijs uitgereikt. Dit jaar zou er bovendien ook voor het eerst een middenstander beloond worden met de middenstandsprijs. Maar ten gevolge van de wereldwijde pandemie blijven al die prijzen een jaartje in de kast.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?