Het noodlottige ongeval gebeurde op het landelijke kruispunt van de Noordabeelstraat met de Leenbosstraat in Gits, op 11 augustus 2020.
Volledig scherm
Het noodlottige ongeval gebeurde op het landelijke kruispunt van de Noordabeelstraat met de Leenbosstraat in Gits, op 11 augustus 2020. © Google Streetview

Aanrijdster nog altijd zwaar onder de indruk van ongeval dat Rita (74) het leven kostte

Gits/Lichtervelde/KortemarkEen 44-jarige vrouw uit Lichtervelde weet op 12 november welke straf ze krijgt voor een dramatisch ongeval waarbij ze in Gits een fietsende vrouw aanreed. Slachtoffer Rita Debusschere, een 74-jarige weduwe uit Kortemark, stierf een dag later aan haar verwondingen. “Nog elke dag denkt mijn cliënte aan dat fatale moment”, zegt de advocate van de automobiliste.

  1. Afscheidnemend schepen Lievens krijgt allereerste archiefdoos als bedankje
    Roeselare

    Afscheidne­mend schepen Lievens krijgt allereer­ste archief­doos als bedankje

    De realisatie van het nieuwe archiefdepot is een dossier dat schepen Dirk Lievens (CD&V), die eind dit jaar z’n ambt doorgeeft, bijzonder nauw aan het hart ligt. “Het is het allereerste dossier dat ik opgepakt heb toen ik in 2017 schepen werd”, zegt hij. “Ik ben dan ook dolblij dat het archiefdepot er nu ook komt.” Het team achter het stadsarchief is de schepen duidelijk dankbaar voor zijn inzet voor de nieuwe thuis voor de talloze archiefstukken en hadden tijdens de voorstelling van de plannen van het archiefdepot dan ook een presentje bij ter afscheid. “We noemen het de ‘archiefdoos Dirk Lievens’”, aldus Tom Deblaere, diensthoofd Bestuurszaken & Archief. “We hopen dat je deze wil vullen met mooie herinneringen aan de voorbije jaren. Bij de opening van het archiefdepot kan je deze dan terug meebrengen en wij zullen ze een prominente plek geven.” Schepen Lievens was ontroerd door het gebaar. “Die doos zal zeker veel te klein zijn”, zegt hij. “Ik heb enkel goeie herinneringen aan de stad en het archiefteam is echt een a-team.”