Het noodlottige ongeval gebeurde op het landelijke kruispunt van de Noordabeelstraat met de Leenbosstraat in Gits, op 11 augustus 2020.
Volledig scherm
Het noodlottige ongeval gebeurde op het landelijke kruispunt van de Noordabeelstraat met de Leenbosstraat in Gits, op 11 augustus 2020. © Google Streetview

Aanrijdster nog altijd zwaar onder de indruk van ongeval dat Rita (74) het leven kostte

Gits/Lichtervelde/KortemarkEen 44-jarige vrouw uit Lichtervelde weet op 12 november welke straf ze krijgt voor een dramatisch ongeval waarbij ze in Gits een fietsende vrouw aanreed. Slachtoffer Rita Debusschere, een 74-jarige weduwe uit Kortemark, stierf een dag later aan haar verwondingen. “Nog elke dag denkt mijn cliënte aan dat fatale moment”, zegt de advocate van de automobiliste.

  1. Update voor platform ‘Roeselare vrijwilligt’
    Roeselare

    Update voor platform ‘Roeselare vrijwil­ligt’

    In aanloop naar de internationale dag van de vrijwilliger op 5 december laat het Roeselaarse stadsbestuur weten dat ze hier de komende periode sterker wil op inzetten. “Er wordt soms gezegd dat vrijwilligers moeilijker te vinden zijn dan vroeger. Ik ben er echter van overtuigd dat inwoners van Roeselare wel bereid zijn om zich vrijwillig in te zetten”, zegt schepen José Debels (CD&V). “We merken in het vaccinatiecentrum bijvoorbeeld dat het voor heel wat mensen de eerste keer is dat ze als vrijwilliger aan de slag gaan. Het probleem ligt er vooral in dat het niet altijd duidelijk is wat er allemaal mogelijk is qua vrijwilligerswerk. Het is dus een kwestie van vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Als stad willen we hierin een ondersteunende rol spelen, vandaar dat we met ‘Roeselare vrijwilligt’ een online platform aanbieden om een match te vinden tussen vrijwilligers en vrijwilligerswerk. De website bestaat al een tijdje, maar kreeg de afgelopen maanden een grondige update.” De komende tijd wil de stad vrijwilligerswerk ook onder de aandacht brengen door middel van persoonlijke getuigenissen. “Op die manier hopen we anderen te laten kennismaken met de brede mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk, in de hoop dat ze zelf ook de stap zetten.”