Brooklyn, het tweejarige zoontje van Ash Delaere uit Hooglede, vecht in het verre Chicago tegen een tumor
Volledig scherm
PREMIUM
Brooklyn, het tweejarige zoontje van Ash Delaere uit Hooglede, vecht in het verre Chicago tegen een tumor © RV/Ash Delaere

2-jarige zoontje van Hoogledenaar vecht tegen tumor in het verre Chicago: “Maar ik wil niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”

Roeselare/HoogledeBrooklyn, het tweejarige zoontje van Hoogledenaar Ash Delaere, vecht voor zijn leven. Het jongetje, dat samen met de ex-vrouw van Ash in Chicago woont, zit met een kwaadaardige tumor in zijn buik. Om geld in het laatje te brengen voor de bijzonder dure behandeling, organiseert papa Ash een pralineverkoop en een crowdfunding. “Ik wou niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”, zegt hij.

 1. Elf nieuwe besmettingen en één overlijden binnen woonzorgcentra Motena
  Roeselare

  Elf nieuwe besmettin­gen en één overlijden binnen woonzorg­cen­tra Motena

  Alle woonzorgcentra van Motena worden momenteel getroffen door het coronavirus. “In wzc Sint Henricus werden deze week zeven en in woonzorgcentrum Ter Berken één positieve besmetting vastgesteld bij de bewoners”, weet Bart Wenes, voorzitter van Motena. “In woonzorgcentrum De Waterdam legden daarentegen drie bewoners een positieve test af. In beide woonzorgcentra zijn de nodige testen met deze bewoners opgestart.” In wzc De Zilverberg is er al langer een cohortewerking van kracht. “Deze week moesten we er jammer genoeg afscheid nemen van een bewoner die is overleden ten gevolge van Covid-19.” Vorige week werd vanuit Motena ook gemeld dat een leefgroep van KIDZ Roeselare 0-3 tijdelijk gesloten was doordat een kinderbegeleider positief testte. Die leefgroep is opnieuw opgestart.
 1. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"