1. Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpverpakkingen: “Daarentegen willen we mensen stimuleren om herbruikbare potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”
  Roeselare

  Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpver­pak­kin­gen: “Daarente­gen willen we mensen stimuleren om herbruikba­re potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”

  De coronalockdowns gingen gepaard met een bom van afhaalmaaltijden maar die zorgden op hun beurt dan weer voor meer zwerfvuil. Met de campagne ‘Mooi meegenomen’ wil Roeselare hier paal en perk aan stellen. 14 handelaars uit het stadscentrum fungeren hierbij als ambassadeurs en helpen elk op hun eigen manier om het gebruik van wegwerpverpakkingen te verminderen en kiezen er voor om herbruikbare verpakkingen te stimuleren. “Ook startten we voor onze eigen medewerkers een potjesbieb”, zegt schepen van afval en netheid Stefaan Van Coillie (CD&V).
 1. “Verkleed je in je favoriete muziekgroep en/of zanger”: Rode Lopers nemen organisatie Santarun over en trekken volop kaart van beleving
  Roeselare

  “Verkleed je in je favoriete muziek­groep en/of zanger”: Rode Lopers nemen organisa­tie Santarun over en trekken volop kaart van beleving

  De Santarun neemt een nieuwe start. Dit dankzij De Rode Lopers die voortaan de organisatie op zich nemen en bovendien uitpakken met een volledig nieuw concept voor de laatste loopwedstrijd van het jaar. Die staat geprogrammeerd op woensdag 28 december. Er wordt volop ingezet op beleving, sfeer en gezelligheid, en als klap op de vuurpijl maken deelnemers die zich verkleden in hun favoriete muziekgroep en/of zanger kans op mooie prijzen. “We mikken op minstens 1.500 deelnemers”, aldus De Rode Lopers.
 1. Landbouwers delen 3.000 boterhammen uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”
  Roeselare

  Landbou­wers delen 3.000 boterham­men uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”

  Naar aanleiding van de Vlaamse Voedseltop werden dinsdag op verschillende plaatsen in Roeselare drieduizend boterhammen uitgedeeld. Met die opmerkelijke actie vragen meer dan twintig organisaties en partners uit de voedingsketen meer toekomstperspectief voor de landbouwsector. Ook Vlaams landbouwminister Jo Brouns (CD&V) kreeg een boterham.
 1. The Skin Company breidt na amper negen maanden al drastisch uit: “Voortaan drie etages exclusieve beauty”
  PREMIUM
  Roeselare

  The Skin Company breidt na amper negen maanden al drastisch uit: “Voortaan drie etages exclusieve beauty”

  Het gaat als een trein voor Cédric Decaestecker en Lindsay Van der Veken. Hoewel ze pas in maart in Roeselare hun beauty experience store The Skin Company openden, palmen ze nu al twee extra verdiepingen in. Daarbij hebben ze ook hun eigen skin clinic. “Daar ontwikkelen we serums en crèmes op basis van ieders DNA”, licht Cédric een tipje van de sluier.
 2. Rumbeeksesteenweg donderdag plaatselijk dicht
  Roeselare

  Rumbeekse­steen­weg donderdag plaatse­lijk dicht

  Verstraete Bouw breekt op donderdag 1 december een grote torenkraan af op de Rumbeeksesteenweg 394. De voorbije jaren realiseerde het bouwbedrijf er het woonproject De Brouwerij op de site van de leegstaande brouwerij van de familie Peene. Om die kraan veilig te kunnen weghalen, wordt de straat voor een dag afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de Herderstraat, Guido Gezellelaan, Sint-Blasiusstraat, Koningsstraat, Blinde Rodenbachstraat en Groene Herderstraat.
 1. Myriam’s Whiskyshop organiseert whiskyfestival in The Bull
  Roeselare

  Myriam’s Whiskyshop organi­seert whiskyfes­ti­val in The Bull

  Whiskyliefhebbers mogen zich in de handen beginnen wrijven. Op zondag 4 december zetten The Bull & Myriam’s Whiskyshop in de Sint-Amandsstraat 77 naar jaarlijkse traditie de deuren open. Vanaf 13 uur kan iedereen zich onderdompelen in de wondere wereld van de single malt whisky. Wie niet zo tuk is op whisky vindt misschien wel zijn gading tussen de verschillende soorten gin. En wie weet tik je er wel een cadeautje voor jezelf of voor onder de kerstboom op de kop. Meer info op www.thebull.be.
 2. Beweging.net organiseert vorming rond online oplichting
  Roeselare

  Beweging.net organi­seert vorming rond online oplichting

  Beweging.net Roeselare organiseert op donderdag 1 december met ‘Laat je niet vangen’ een interactieve vorming rond de gevaren van phishing en andere malafide cyberpraktijken. Deze vorming vindt plaats in de bar op de TRAX-site en start om 19 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Spreker Wouter Van Dyck maakt de deelnemers wegwijs in wat je wel en niet moet doen om niet in de val te trappen van online oplichters. De vorming is gratis. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar beweging.net.roeselare@gmail.com.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Izegemse band Ocean Dust brengt single op New Yorks label uit: “Trots dat zelfs mensen in Texas en Londen naar onze muziek luisteren”
  Izegem / Rumbeke / Brugge

  Izegemse band Ocean Dust brengt single op New Yorks label uit: “Trots dat zelfs mensen in Texas en Londen naar onze muziek luisteren”

  De Izegemse band Ocean Dust brengt met ‘2 AM’ een nieuwe single uit en gaat daarvoor in zee met het New Yorkse platenlabel Boosted Entertainment. De indiegroep is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want eerder dit jaar brachten zanger-gitarist Rutger Azou en drummer Sander Naert uit Izegem, zangeres Emmely Brion uit Brugge en percussionist Bart Soenens uit Rumbeke al een nummer uit via een Londens label.
 1. Hilde Crevits oefent mee tijdens lancering Beweegroute in Hooglede: “Elke stap telt. Eventjes bewegen kan een belangrijk verschil maken”
  Hooglede

  Hilde Crevits oefent mee tijdens lancering Beweegrou­te in Hooglede: “Elke stap telt. Eventjes bewegen kan een belangrijk verschil maken”

  Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V), die net na anderhalve maand noodgedwongen rust terug aan de slag is, opende donderdag in Hooglede een Beweegroute. Daarmee gaf ze het startschot van een nieuwe campagne om de 217 bestaande Beweegroutes die dit jaar geopend werden in Vlaanderen, in de kijker te zetten.