Tom Van Damme (25), één van de organisatoren van het Bevrijdingsfeest.
Volledig scherm
Tom Van Damme (25), één van de organisatoren van het Bevrijdingsfeest. © RV

Zoon Pierre Van Damme organiseert eerste grote ‘Bevrijdingsfeest’: “Met alles erop en eraan”

UPDATEVanaf mei is versoepelen pas echt veilig, en kijk: daar is het eerste ‘Bevrijdingsfeest’ al. Op 26 en 27 juni organiseren Route du Soleil en jongerenplatform TAGMAG een festivalweekend. In de aloude betekenis van het woord: met een podium, een line-up, een camping. Opvallende drijvende kracht achter alles: Tom Van Damme (25), zoon van onze bekendste vaccinoloog.

56 reacties

 • John Verbeke

  3 dagen geleden
  Gaat dit niet net averechts werken? Het lijkt alsof het perspectief biedt, maar de teleurstelling in juni zal dan des te groter zijn. Want laten we eerlijk zijn: dit zal in geen 100000 jaar toegelaten worden...
 • Kris Delen

  3 dagen geleden
  Een echt feest ziet er anders uit dan show en keiharde muziek. Dat is je isolement verder vieren. Zangfeesten in een tent of volksdansen met zachtere muziek zodat je mensen leert kennen met plezier, dat is feesten.
 • Peter Smeets

  3 dagen geleden
  Super initiatief. De jeugd moet iets hebben om naar uit te kijken. Voor mij hoeven ze zich niet aan maatregelen te houden. Sterven doe ik sowieso en als mijn tijd is gekomen dan ga ik.
 • Rik Bogaert

  4 dagen geleden
  Bij de Vandammes moet het ook plezant zijn nu! Ene waar ze geen weg mee kunnen, en ene die zich inzer voor de volksgezondheid.
 • Liesbeth Cuppens

  4 dagen geleden
  De gedachte van TAGMAG lijkt mij voorbarig. Ik kan begrijpen dat de jeugd opnieuw vrijheden wil, maar wie niet? Iedereen is de coronaregels meer dan beu en wil zijn eigen leven terug. Voortijdig feesten is echter niet de oplossing. Integendeel. Feesten doet men niet alleen en precies grote bijeenkomsten zijn zuurstof voor het virus. We moeten op onze tanden bijten tot na de crisis, een andere optie is er niet.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"