Tom Van Damme (25), één van de organisatoren van het Bevrijdingsfeest.
Volledig scherm
Tom Van Damme (25), één van de organisatoren van het Bevrijdingsfeest. © RV

Zoon Pierre Van Damme organiseert eerste grote ‘Bevrijdingsfeest’: “Met alles erop en eraan”

UPDATEVanaf mei is versoepelen pas echt veilig, en kijk: daar is het eerste ‘Bevrijdingsfeest’ al. Op 26 en 27 juni organiseren Route du Soleil en jongerenplatform TAGMAG een festivalweekend. In de aloude betekenis van het woord: met een podium, een line-up, een camping. Opvallende drijvende kracht achter alles: Tom Van Damme (25), zoon van onze bekendste vaccinoloog.

56 reacties

 • John Verbeke

  4 maanden geleden
  Gaat dit niet net averechts werken? Het lijkt alsof het perspectief biedt, maar de teleurstelling in juni zal dan des te groter zijn. Want laten we eerlijk zijn: dit zal in geen 100000 jaar toegelaten worden...
 • Kris Delen

  4 maanden geleden
  Een echt feest ziet er anders uit dan show en keiharde muziek. Dat is je isolement verder vieren. Zangfeesten in een tent of volksdansen met zachtere muziek zodat je mensen leert kennen met plezier, dat is feesten.
 • Peter Smeets

  4 maanden geleden
  Super initiatief. De jeugd moet iets hebben om naar uit te kijken. Voor mij hoeven ze zich niet aan maatregelen te houden. Sterven doe ik sowieso en als mijn tijd is gekomen dan ga ik.
 • Rik Bogaert

  4 maanden geleden
  Bij de Vandammes moet het ook plezant zijn nu! Ene waar ze geen weg mee kunnen, en ene die zich inzer voor de volksgezondheid.
 • Liesbeth Cuppens

  4 maanden geleden
  De gedachte van TAGMAG lijkt mij voorbarig. Ik kan begrijpen dat de jeugd opnieuw vrijheden wil, maar wie niet? Iedereen is de coronaregels meer dan beu en wil zijn eigen leven terug. Voortijdig feesten is echter niet de oplossing. Integendeel. Feesten doet men niet alleen en precies grote bijeenkomsten zijn zuurstof voor het virus. We moeten op onze tanden bijten tot na de crisis, een andere optie is er niet.
 1. Club vangt 4 miljoen euro voor Dennis, die voor 5 jaar tekent bij Watford
  Belgisch voetbal

  Club vangt 4 miljoen euro voor Dennis, die voor 5 jaar tekent bij Watford

  Emmanuel Dennis (23) trekt de deur bij Club Brugge definitief achter zich dicht. En niet voor de eerste de beste competitie. De wispelturige flankaanvaller – het voorbije halfjaar nog uitgeleend aan FC Köln – staat op het punt om naar de Premier League te verhuizen. Meer bepaald naar promovendus Watford FC, waar onze landgenoot Christian Kabasele speelt. Met de deal is een bedrag gemoeid van een slordige 4 miljoen euro.