Zijn de nieuwe coronamaatregelen genoeg? Professor Steven Van Gucht legt uit

Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) is tevreden met de nieuwe coronamaatregelen. “Ze volgen alleszins ons advies. Dit kan een impact hebben, maar we gaan het wel moeten opvolgen”, zegt Van Gucht in de studio van VTM NIEUWS.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Beelden tonen zwaar ongeval op spooroverweg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”
  Play
  Londerzeel, binnenland

  Beelden tonen zwaar ongeval op spoorover­weg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”

  Infrabel kaart opnieuw het gevaar aan bij overstekende voertuigen nadat het treinsignaal klinkt. “Ongevallen zullen er altijd zijn, toch zijn er zoveel die vermeden konden worden”, aldus Frédéric Petit van Infrabel. Daarom duiden ze extra op de infostickers die telkens aan overwegen. “Die kunnen levens redden en ongelukken voorkomen.”