Foto Billy Herman
Volledig scherm
© Foto Billy Herman

Wolvin doodt schapen in Meerhout, kijk uit voor Naya op bruggen over Albertkanaal

Schapenboer Bert ­Boonen uit het Kempische Meerhout mocht dit weekend een trieste primeur noteren. Wolvin Naya, die al ­weken rondwaart in de regio, doodde twee van zijn schapen. De ­overheid maakt zich op voor het behandelen van deze en wellicht nog meer schadeclaims. Onderzoekers vragen intussen om uit te kijken naar de wolf, in het bijzonder op bruggen over het Albertkanaal. Zo zei Jan Loos van Landschap vzw deze ochtend op Radio1.

230 reacties

 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Ben het volledig met je eens Chris Stevens! Met dank aan Schauvliege, de grote steun van de jagers en de grote duw om zoveel mogelijk bomen om te doen in België!! En dan maar klagen dat de luchtkwaliteit in België niet goed is en dieren zich niet meer kunnen huisvesten ! Hoge tijd voor verandering willen we nog iets kunnen redden van moeder natuur! Respect voor deze prachtige wolf
 • Chris Stevens

  5 jaar geleden
  Het selecte elitaire dikkenekkerige clubje jagers wrijft zich gretig in de handen. Binnenkort kunnen ze er weer lekker tegenaan knallen...Want zoals iedereen wel weet beheren die vadsigaards ons laatste restje fauna.
 • Harm Tim

  5 jaar geleden
  Arme weerloze schapen, maar daar ligt niemand over wakker blijkbaar...
 • Eduard Dierckx

  5 jaar geleden
  Het is dus niet zeker dat het de wolf was, ik zie geen bloed enkel een opgeblazen buik dus dit kadaver ligt al langere tijd in de weide. Een wolf verscheurt zijn prooi...Eerst zien en dan geloven.
 • Francois Peters

  5 jaar geleden
  Als ik de boer een goede raad mag geven geen misbaar maken enkele avonden op een hoogzit kruipen en het probleem oplossen die beesten horen hier niet meer thuis