6 april vorig jaar: sneeuw in de Hoge Venen. Ook het komend weekend valt daar naar verwachting 10 tot 15 cm sneeuw.
Volledig scherm
6 april vorig jaar: sneeuw in de Hoge Venen. Ook het komend weekend valt daar naar verwachting 10 tot 15 cm sneeuw. © Photo News

Winter’s coming: mogelijk koudste 1 april sinds 1963 in ons land, skiërs zijn zeker van dik pak sneeuw in de Alpen

Nee, het is geen aprilgrap, er is wel degelijk sneeuw op komst. Morgenochtend kan er al wat natte sneeuw vallen en overmorgen - 1 april- kan er lokaal vijf centimeter of meer sneeuw blijven liggen in Vlaanderen. Opmerkelijk is dat we wellicht de koudste 1 april sinds 1963 op ons - hopelijk goed geïsoleerd - dak krijgen. En wie tijdens de paasvakantie gaat skiën, legt best de sneeuwkettingen klaar.

  1. Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

    Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoor­zaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenech­te­lijk kind”

    Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere Vlaamse Van Beethovens. In zijn stamboom zit er ergens in de directe vaderlijke lijn een buitenechtelijk kind.