Pedro Facon
Volledig scherm
Pedro Facon © Francis Vanhee

Wie is Pedro Facon (39), de eerste coronacommissaris van ons land?

Pedro Facon, de 39-jarige directeur-generaal van de FOD Volksgezondheid, wordt de eerste ‘coronacommissaris’ van ons land. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) bevestigd op een persconferentie na afloop van het Overlegcomité met de deelstaatregeringen. Facon moet de strijd tegen het virus moeten stroomlijnen en afstemmen tussen alle gemeenschappen en gewesten. Hij krijgt daarvoor een vast team rond zich.

23 reacties

 • Luc Ver Eecke

  2 jaar geleden
  Weer een voorbeeld van een regering die ondanks geld te kort blijft job kes blijft uitvinden in plaats van in te krimpen . Het zal de gewone man in de straat zijn die het weer zal voelen !
 • Karine Roeland

  2 jaar geleden
  Waar Corona toch goed voor is. Weer een onnodige extra job dat dik betaald zal zijn. Hebben we nog niet genoeg ministers, virologen en andere specialisten? Hoe kleiner het land, hoe meer 'specialisten'.
 • guy van meeuwen

  2 jaar geleden
  Weeral een mooi jobke voor de liberalen. De show must go on. Men zou ook de senaat afschaffen maar ook hier idem dito. Een wangedrocht dat geen enkele meerwaarde biedt, maar net zoals de EEG postjes om enkelen tevreden te houden. Een schande in deze tijden.
 • paul merckx

  2 jaar geleden
  Grappig om te horen van zelfs een microbioloog dat Vlaanderen en Wallonie een beetje uit elkaar drijven in het coronadebat. Op elk gebied trouwens.
 • Hubert Van Herck

  2 jaar geleden
  Alé, de zeven ministers van mondmaskers kunnen het niet alleen en hebben hulp nodig. Het wordt dus nog erger, of gewoon een extra postje?
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.