Wat moet je doen om een inbraak te voorkomen? Beveiligingsbedrijf legt het uit

Er zijn opnieuw meer inbraken bij mensen thuis, zelfs een beetje meer dan de periode voor corona. Dat zegt beveiligingsbedrijf G4S bij HLN LIVE. Ze geven ook enkele tips over wat je moet doen om een inbraak te voorkomen. Bekijk hierboven het gesprek.

 1. Tien gezinnen wachten tijdens sinterklaasweekend nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de sint pas op 7 december komt”
  Zelzate

  Tien gezinnen wachten tijdens sinter­klaas­week­end nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de sint pas op 7 december komt”

  Tien gezinnen in armoede hebben nog steeds hun leefloon voor de maand december niet ontvangen. Voor ouders die elke cent twee keer moeten omdraaien een ramp, zeker in het sinterklaasweekend. OCMW-voorzitter Dirk Goemaere (PVDA) roept verzachtende omstandigheden in. “Ons OCMW kreunt onder de coronagevallen waardoor de administratie achterloopt. We zetten alles op alles om het geld maandag op de rekeningen te krijgen.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.