Christoph Schillebeeckx woont en werkt in San Antonio, op 120 kilometer van Uvalde, waar een 18-jarige op een lagere school 19 kinderen en 2 leerkrachten doodschoot.
Volledig scherm
PREMIUM
Christoph Schillebeeckx woont en werkt in San Antonio, op 120 kilometer van Uvalde, waar een 18-jarige op een lagere school 19 kinderen en 2 leerkrachten doodschoot. © rv

Vlaming in Texas: “Het is toch absurd dat je hier 21 moet zijn om alcohol te mogen kopen maar vanaf je 18de een wapen mag dragen”

Christoph Schillebeeckx (37) woont en werkt sinds ruim twee jaar in San Antonio, op 120 kilometer van het plaatsje Uvalde waar een 18-jarige in een lagere school 19 kinderen en twee leerkrachten doodschoot. Eind vorig jaar zorgde een wetswijziging in Texas ervoor dat je niet langer 21 moet zijn om een vuurwapen te mogen kopen, maar slechts 18. “Om alcohol te mogen kopen, moet je wel 21 zijn. Absurd is dat.”

 1. Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaankopen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

  Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaanko­pen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

  “Een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad.” Met die woorden betreurde Greg Abbott, de gouverneur van Texas, de schietpartij die in zijn staat 21 mensen het leven kostte. “Mijn vrouw Cecilia en ik rouwen om dit afschuwelijke verlies, en we dringen alle Texanen erop aan samen te komen en onze niet aflatende steun te tonen aan zij die lijden”, klonk het verder in een statement van de 64-jarige Republikein. Dat medeleven werd de gouverneur niet in dank afgenomen. De reden: een oude tweet van Abbott waarin hij de Texanen oproept om meer wapens te kopen.
 1. Zoveel betalen ziekenfondsen terug wanneer je een bril koopt
  Spaargids.be

  Zoveel betalen ziekenfond­sen terug wanneer je een bril koopt

  Lukt het niet meer om vlot de ondertitels op tv te lezen? Of moet je de krant almaar verder voor je uit houden? Dan dringt een bezoek aan de oogarts zich op. Daarna zit er vaak niks anders op dan langs te gaan bij een opticien of optometrist voor een bril of een set contactlenzen. Om het prijskaartje te drukken, schieten ziekenfondsen te hulp. Maar in welke mate? Wie betaalt het meeste terug? Spaargids.be rekent het uit.