Taliban kunnen Panshjir-regio maar niet innemen

De taliban weten in sneltempo heel Afghanistan in te nemen, maar één provincie kan voorlopig uit de greep van de extremistische islamistische groepering blijven: de Panjshir. 

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. LIVE KRISTALLEN FIETS. Lies Vandenberghe en Stijn Vlaeminck presenteren - Boonen: “Wat Van Aert deed in de Tour, dat heb ik werkelijk nooit eerder gezien”
  Play
  Kristallen Fiets

  LIVE KRISTALLEN FIETS. Lies Vandenberg­he en Stijn Vlaeminck presente­ren - Boonen: “Wat Van Aert deed in de Tour, dat heb ik werkelijk nooit eerder gezien”

  Vanavond is het weer zover. Dan krijgt de prestigieuze wielertrofee de Kristallen Fiets, zeg maar de Gouden Schoen van het Belgische wielrennen, een nieuwe eigenaar. Of blijft hij natuurlijk bij Wout van Aert, de winnaar van de laatste editie. Naast die trofee zijn er ook heel wat onderscheidingen in andere categorieën, zodat onze livestream garant staat voor een resem prominenten en het nodige wielerplezier. Bekijk de uitreiking van de Kristallen Fiets vanavond vanaf 20u45u live op HLN.be of in de HLN-app!