Voormalig Frans president Nicolas Sarkozy op een vorig proces.
Volledig scherm
Voormalig Frans president Nicolas Sarkozy op een vorig proces. © EPA

Proces in beroep in afluisterzaak Sarkozy gaat maandag van start

Ruim anderhalf jaar nadat voormalige Frans president Nicolas Sarkozy in eerste aanleg een celstraf van drie jaar opgelegd kreeg wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwerving, start maandag om 13.30 uur een nieuw proces voor het hof van beroep in Parijs. Het proces zal duren tot en met 16 december.

  1. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

    Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

    De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.