VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Ouders kamperen in vrieskou aan school om donderdag kind te kunnen inschrijven

GrimbergenVanaf 1 maart starten de inschrijvingen in twee scholen in Grimbergen, maar nu al staan tientallen ouders er te wachten. Eén basisschool vangt de ouders op in klaslokalen, maar in een andere school hebben die minder geluk: ze moeten in tenten of in hun wagen slapen. Minister Crevits pleit voor de oprichting van een Vlaams digitaal platform waar scholen hun inschrijvingen kunnen regelen.

220 reacties

 • Johny deman

  3 jaar geleden
  Er moeten meer plekken voorbehouden zijn voor moeders zonder opleiding. Dat is een erg zwakke groep en ze hebben baat met het kunnen kiezen van hun kleuterschool.
 • Jean Pollet

  4 jaar geleden
  wie het in gang zet, is zeker dat zijn kind plaats heeft dus "voorbedacht " ? lijsten maken, de namen aflezing , is dat geen schending van de privacy Probleem als er maar 10 plaatsen zijn ? Misschien alles samen in een pot en er 10 uittrekken ?
 • Patrick De Potter

  4 jaar geleden
  hebben deze anders niet te doen, of krijgen deze stempelgeld voor wildkamperen. Waar zijn Calvo en vrienden nu
 • Daisy Daelemans

  4 jaar geleden
  Niemand verplicht die mensen om daar te gaan overnachten in een tentje. Dus geen gezever over de kou. Is er geen plaats in de school waar je van je bed in de klas kan stappen, stap dan op de fiets en ga wat verder naar school, dat hebben wij vroeger ook moeten doen.
 • jan boden

  4 jaar geleden
  Vroeger was dat toch nooit een probleem ? Je schreef je in en het was afgelopen. Soms had je wel klassen van 17 mensen maar ook wel eens met 35 leerlingen. Wie of wat heeft dat probleem gecreëerd eigenlijk ?
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Christophe uit Blind Getrouwd leeft sinds kort met hiv: “Ik heb mij even schuldig gevoeld, maar het is wat het is”
  Play

  Christophe uit Blind Getrouwd leeft sinds kort met hiv: “Ik heb mij even schuldig gevoeld, maar het is wat het is”

  Vandaag is het Wereldaidsdag. In ons land leven naar schatting zo’n 19.000 mensen met de ziekte. Christophe Ramont (40) uit ‘Blind Getrouwd’ vernam vlak voor de zomer dat hij hiv heeft, het virus dat de ziekte kan uitlokken. “Mijn wereld stuikte toen even in elkaar.” Inmiddels heeft Christophe het een plaats kunnen geven, en vandaag komt hij naar buiten met zijn verhaal om te waarschuwen voor de risico’s van onbeschermde seks en om lotgenoten een hart onder de riem te steken. “De eerste maanden na mijn diagnose had ik heel weinig levenslust. Ik moest door dat aanvaardingsproces.” Bekijk hierboven wat hij vanochtend vertelde in de studio’s van Qmusic.