De 23-jarige Gaëlle houdt maar weinig rekening met de coronamaatregelen
Volledig scherm
De 23-jarige Gaëlle houdt maar weinig rekening met de coronamaatregelen © Screenshot RTL TVI

Ophef in tv-studio over Gaëlle (23), die openlijk coronamaatregelen aan laars lapt: “Ook dit jaar zal ik kerst samen met mijn familie vieren”

In het programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’, op de Franstalige televisiezender RTL TVI, verklaarde de Waalse Gaëlle Salvé (23) nauwelijks rekening te houden met de huidige coronamaatregelen. Zo zei ze dat ze ook tijdens de feestdagen haar aantal nauwe contacten niet zal beperken, en zal feesten zoals ze dat altijd al gedaan heeft. Epidemioloog Marius Gilbert, die ook uitgenodigd was in de televisiestudio, reageerde meteen vol onbegrip.

171 reacties

 • Dirk D'hont

  2 maanden geleden
  Typische denkpatroon voor rechtsdenkenden. Alles voor mijn voordeel, zonder inmenging van anderen en ten nadele van anderen want dat druist in tegen mijn vrijheidsgevoel. Indien ik besmet raak zal ik kunnen rekenen op de solidariteit van anderen die ervoor gezorgd hebben dat er een zorgsysteem bestaat maar mij persoonlijk te duur is. Ik profiteer zo veel mogelijk van een ander. Zo zit ons systeem nu eenmaal in elkaar. 
 • Christian Vandenbloock

  2 maanden geleden
  Al wie akkoord is dat covid regels met de voeten worden getreden en het zelf ook doen een document laten tekenen dat zij in geval van besmetting afzien van verzorging op intensieve ...  dat zou pas opkomen zijn voor uw mening hee ...  Maar ja , zoveel "dapperen" zullen er wel niet rondlopen zeker ? 
 • vanessa de vriese

  2 maanden geleden
  Ipv steeds kritiek te geven...dit zijn toch ideale test-cases: mensen die toch nog samenkomen en geen mondmasker dragen: volg die groepen op en als er haast geen besmettingen uit voort komen...tja dan moeten we ons afvragen waarom we al deze regeltjes moeten opvolgen?
 • Wilfried Verhulst

  2 maanden geleden
  Laten we allemaal de regels aan ons laars lappen ? OK , maar dan moeten degene die dit doen wel eerlijk genoeg zijn om schriftelijk af te zien van elke vorm van hulp wanneer zij of hun naasten COVID krijgen en ze moeten opgenomen worden .
 • Albain Van Eycke

  2 maanden geleden
  Ben volledig akkoord met haar mening, een eigengereide minister kan ons geen dictaturale regels zomaar opleggen.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie