Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) maakte vrijdag bekend dat ook Vlaanderen een korting op de energiefactuur zal geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) maakte vrijdag bekend dat ook Vlaanderen een korting op de energiefactuur zal geven. © VTM NIEUWS

ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: “Hier, nen euro”

“Hier, nen euro!” Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waarin het ‘stressmannetje’ door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: “Hier, 50 euro!”. Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekendmaakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?

28 reacties

 • Rudy Steyleman

  2 maanden geleden
  In België zijn de politici alleen maar bezig met elkaar tegen te werken. En zeker de NV bla bla bla 1 land 1 regering. Dat zou pas geld besparen.
 • renaud weise

  2 maanden geleden
  Enkele decennia geleden bij ondervraging van een J die vroeg aan de Keizer, Koning, koning van de Koningen, ondertussen zaliger, waarom hij (zijn) olie van 1 cent verhoogde per vat, antwoordde deze, waarom de westerse landen 75 % taksen vragen op (zijn olie)en dat dat zeker meer is dan 1 cent.
 • Freddy Valcke

  2 maanden geleden
  De beste manier om een groen energiebeleid te voren zijn financiële middelen hebben en daar knelt het schoentje in Belgie met zijn hoge belastingen, torenhoge schulden en begrotingen in onevenwicht. Ik heb echter nog geen enkele groene rakker zien betogen om deze zaken op orde te stellen en zo meer te kunnen investeren in in groene projecten.
 • Emiel Waeterslagers

  2 maanden geleden
  Niet gehinderd door enige kennis terzake van de vele politici, blijft een realistisch energiebeleid met een lange termijn visie nog altijd uit. Intussen gaan we regelrecht de muur in, en wie zal dan de sigaar smoren? Zeker niet Vanderstraeten, en ook niet Demir, noch Vandenbossche of Vandelanotte...
 • Patrick Van Lersberghe

  3 maanden geleden
  De Vlaamse regering moet dringend het geweer van schouder wisselen en doen waarvoor ze wordt aangesteld: De belangen van HEEL de bevolking behartigen en niet enkel die uit drukkingsgroepen die het klaar gekregen hebben om de hand van minister te leiden. Ineos wel en een gascentrale niet? Wie begrijpt dat nog?
 1. Rock Werchter en Tomorrowland organiseren samen nieuw festival in Brussel, genaamd ‘CORE’
  Play
  MUZIEK
  13

  Rock Werchter en Tomorrow­land organise­ren samen nieuw festival in Brussel, genaamd ‘CORE’

  Tomorrowland en Rock Werchter slaan de handen in elkaar voor een opvallende samenwerking. De twee organisaties introduceren een nieuw tweedaags festival, genaamd CORE. De eerste editie vindt eind mei plaats in het Brusselse Ossegempark, de locatie waar ook Couleur Café doorgaat. De organisatie belooft een mix van quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance, gecombineerd met veel kunst en een ‘exquise foodbeleving’.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.