Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Onze opinie. ‘Kerst in het eigen gezin’ is geen oplossing voor 1,7 miljoen Belgen

We zullen kerst dit jaar in het eigen gezin moeten vieren. Dat beklemtoonde premier De Croo in verschillende tv-interviews. "Mensen die alleen zijn, daar moeten we nog bekijken hoe we dat doen", voegde hij er in 'VTM Nieuws' aan toe. Alsof het om een voetnoot ging. Met 1,7 miljoen zijn ze: de mensen in die voetnoot. Zoveel alleenstaanden zijn er in België volgens de laatste cijfers. Als er nu één groep is die net wél recht heeft op een 'kerstplan' van de regering, zijn zij het wel.

40 reacties

 • sandra peeters

  8 maanden geleden
  En wat met nieuwjaar vele zullên dan ook samen kruipen om te drinken op een nieuw jaar
 • André lernout

  8 maanden geleden
  Is een feestje méér waard dan de personen die er aan deelnemen? Wie dit organiseert tekent misschien het doodvonnis van een of meer genodigden!
 • Elly Lemmens

  8 maanden geleden
  Wij blijven veilig binnen met de gezinsleden , ik begrijp niet waarom de mensen zo moeilijk doen , voor kerst en Nieuwjaar te kunnen vieren , met de familie, laten we is eerst aan de gezondheid en veiligheid van de families en al de mensen denken , en vooral aan het personeel en dokters in de ziekenhuizen die werken zich dag en nacht in het zweet , voor mensenlevens te redden
 • Yelene dekann

  8 maanden geleden
  Ik ben het eens dat alleenstaande mensen recht hebben op bezoek van 1 of 2 familieleden, dat is zelfsnormaal, maar gezinnen of 1 koppel hoeven toch niet meer mensen uit te nodigen, hou het veilig, datis zowel voor de eventuele bezoekers als het gezin/koppel zelf. het is toch niet erg om 1 jaartje te skippen, daar gaat men toch niet dood van van COVID-19 wel.  
 • Francine Aelbrecht

  8 maanden geleden
  Wij plannen met het gezin een bbq buiten met vuur korf en dekentjes moet dat wel te doen zijn , en gezellig maar vooral voorzichtig ⚠️ en als het meevalt doen we het volgende jaren nog eens