Moordenaar Yves N.
Volledig scherm
PREMIUM
Moordenaar Yves N. © Belga

Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's

Hij werd door zijn twee opdrachtgevers een ‘win for life’ beloofd als hij de welgestelde Marcella Roelandt (79) “een kopje kleiner” zou maken. “Elk jaar 25.000 euro”. Het was voor de 17-jarige Yves N. voldoende om op woensdag 13 oktober 2004 naar het huis van de gepensioneerde marktkraamster uit Wetteren te trekken en haar met zwaar geweld om het leven te brengen. Zijn opdrachtgever Dirk V. (40) maakte er in de assisenzaal een ongeziene vertoning van: “Zijn ondervraging was een spektakel zoals ik maar zelden gezien heb in dertig jaar assisenhof”, blikt onze verslaggever Erwin Verhoeven terug op dat proces. Hij reconstrueert voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ de gruwelijke feiten en de nasleep ervan.

 1. "Je begraaft je dochter en geen uur later zit je met tweeën weer thuis. Niemand om je te troosten, behalve elkaar”
  PREMIUM

  "Je begraaft je dochter en geen uur later zit je met tweeën weer thuis. Niemand om je te troosten, behalve elkaar”

  Als de natuur haar werk doet, verliest elk kind ooit z'n ouders. Bij een gezin uit Limburg was het andersom. Sheila en Johan hadden één kind. Isaura, dertig jaar, verpleegster in een rusthuis. Op 26 maart, een halfuur nadat ze nog gebeld had met haar moeder, stierf ze aan de gevolgen van corona. "Je mist de kleinste, stomste dingen. Haar berichtjes. 'Mama, hoe maak ik jouw risotto ook alweer?'" Wij zochten de ouders van Isaura deze zomer opnieuw op voor onze reeks ‘Geraakt door corona’.
 2. Toegelaten op Cambridge. “Maar voor sommigen nog altijd een vuile Turk” (Het beste van de zomer, deel 9)
  PREMIUM

  Toegelaten op Cambridge. “Maar voor sommigen nog altijd een vuile Turk” (Het beste van de zomer, deel 9)

  Af en toe levert een universiteit iemand af waarvan je maar beter de naam onthoudt. Aan de UGent is dat dit jaar juriste Hannah Ghulam (23), afgestudeerd met grootste onderscheiding in de rechten. Advocatenbureaus staan voor haar in de rij, maar Hannah past. Ze is toegelaten op Cambridge. Een verhaal over hoge ambities en doorzettingsvermogen. Maar ook: over versleten worden voor ‘de goeie allochtoon’ en opgroeien in een Pakistaanse thuis zonder ruimte voor popmuziek en minirokken.
 3. Lieven Maesschalck: “50 minuten sporten per dag volstaat om op 3 weken fit te geraken” (Het beste van de zomer, deel 1)
  PREMIUM

  Lieven Maesschal­ck: “50 minuten sporten per dag volstaat om op 3 weken fit te geraken” (Het beste van de zomer, deel 1)

  De trap, een tafel of de spullen in de keukenkast: zowat alles wat je in huis vindt, kan je gebruiken bij je work-out. Dat heeft sportkinesist Lieven Maesschalck deze zomer bewezen. In de Fit4Summer-zomerchallenge gaf hij onze lezers oefeningen om thuis te doen, en zo op drie weken fit te raken. “Want waar je ook sport, je lichaam is je voornaamste hulpmiddel.” Stap voor stap legt de topkinesist uit welke oefeningen het best zijn voor lenigheid, kracht en fitheid.
 1. Viviane Audenaert, ex van Willy Sommers: “Ik val altijd op de verkeerde. Op schone mannen die iedereen wil” (Het beste van de zomer, deel 5)
  PREMIUM

  Viviane Audenaert, ex van Willy Sommers: “Ik val altijd op de verkeerde. Op schone mannen die iedereen wil” (Het beste van de zomer, deel 5)

  Viviane Audenaert (61) was in haar jonge jaren een vaste waarde op de catwalk. Daarna werd ze styliste. Nu zit ze nog altijd in de mode en richt ze interieurs in. Elf jaar lang was Viviane de vriendin van Willy Sommers (67) en het verrast me dat ze haar tranen verbijt als ze vertelt over die relatie, toch al zo'n dertig jaar geleden. "Je kan niet geloven hoeveel pijn dat nog doet. Willy is de enige die ik zo graag gezien heb."
 2. DE VAKANTIE VAN Marc Van Ranst (55): “Nog geen tijd gehad om de kerstboom af te breken, hij mag blijven staan” (Het beste van de zomer, deel 7)
  PREMIUM

  DE VAKANTIE VAN Marc Van Ranst (55): “Nog geen tijd gehad om de kerstboom af te breken, hij mag blijven staan” (Het beste van de zomer, deel 7)

  Een héle dag naar Bokrijk met zijn gezin: dat is het zowat, de vakantie van Marc Van Ranst, die zelfs de tijd nog niet heeft gevonden om zijn kerstboom af te breken. Gelukkig ervaart hij ook een vakantiegevoel in zijn hangmat op zijn pied-à-terre in Herent, tussen zijn kunstwerken. "Maar wat mij nu het meeste deugd zou doen? Alleen zijn in de bergen, met een zwarte truffel.”
 3. Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: "Oneetbaar, dit koninginnenhapje: poederblubber uit het pakske” (Het beste van de zomer, deel 8)
  PREMIUM

  Sterren­chef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: "Oneetbaar, dit koningin­nen­hap­je: poederblub­ber uit het pakske” (Het beste van de zomer, deel 8)

  Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, vijfendertig restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: koninginnenhapje met frieten.
 4. Na zelf 40 kg te zijn afgevallen wil Sven Ornelis ons allemaal verslaafd maken: “Wandelen is de ultieme me-time” (Het beste van de zomer, deel 6)
  PREMIUM

  Na zelf 40 kg te zijn afgevallen wil Sven Ornelis ons allemaal verslaafd maken: “Wandelen is de ultieme me-time” (Het beste van de zomer, deel 6)

  Niemand die zo enthousiast over wandelen kan vertellen dan radiomaker en dj Sven Ornelis. Hij verloor ooit 40 kilogram door van wandelen een dagelijkse gewoonte te maken. En ook nu is de dj nog dagelijks op stap: zo woont hij bijna elke vergadering al wandelend bij. Honderd kilometer wandelen — de afstand van de legendarische Dodentocht — in drie weken, onze zomer challenge, is volgens hem voor bijna iedereen haalbaar. “Ook al stap je de eerste dag maar één kilometer en bouw je beetje bij beetje op.” Sven legt uit hoe je dat aanpakt en vertelt erbij hoeveel je alvast moet wandelen om wat je eet effectief te verbranden.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon