Verpleegster vult een naald met het Sputnik V vaccin.
Volledig scherm
Verpleegster vult een naald met het Sputnik V vaccin. © AFP

Moskou gestart met grootscheepse vaccinatiecampagne

In de Russische hoofdstad Moskou is zaterdag begonnen met grootschalige vaccinaties tegen het coronavirus. Het door Russische wetenschappers ontwikkelde vaccin Spoetnik V wordt in zeventig klinieken toegediend. Als eersten zijn werknemers uit het onderwijs, de gezondheidszorg en de sociale dienstverlening aan de beurt. In de metropool van 12 miljoen inwoners hebben duizenden mensen hiervoor een afspraak gemaakt.

2 reacties

 • willy staes

  5 maanden geleden
  Rusland gaat geen risico nemen om door de mand te vallen met zijn vaccin ,dat zou een enorme reputatie debacle zijn voor hen . 
 • Johan Goris

  5 maanden geleden
  Rusland gaat voor groepsimmuniteit. Misschien wel een goede keuze. België kiest voor het beschermen van de zwakkeren. Kan ook goed zijn. Maar weet wel dat het draagvlak tegen de zomer weg is om ons nog te houden aan strenge maatregelen.
 1. Israël sluit viszone Gazastrook na Palestijnse protesten

  Israël sluit viszone Gazastrook na Palestijn­se protesten

  Israëlische autoriteiten hebben zondag besloten om het visgebied bij de Gazastrook te sluiten, nadat Palestijnse demonstranten eerder op de dag brandgevaarlijke ballonnen zouden hebben opgelaten. De ballonnen hebben volgens de brandweer tot 39 vuren geleid. Israël heeft de economische maatregel al vaker ingezet wanneer zij vanuit de lucht werden aangevallen door Palestijnen. In april werd de viszone nog afgesloten nadat er meerdere raketaanvallen vanuit Gaza op Israël werden uitgevoerd.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten