Laagste aantal werkzoekenden sinds 2008
Volledig scherm
Laagste aantal werkzoekenden sinds 2008 © Getty Images

Laagste aantal werkzoekenden sinds 2008

JobsVlaanderen telde in mei 168.800 werkzoekenden. Dat zijn er 29.483 minder dan in mei vorig jaar, toen er 198.283 werkzoekenden waren. Het gaat om een daling met bijna 15 procent en het is meteen ook het laagste aantal werkzoekenden sinds 2008, meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) woensdag. Er is ook een daling tegenover april 2021 met 5,3 procent of 9.430 werkzoekenden.

 1. Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straatwaarde 10 miljoen euro) onder Braziliaanse fruitsapboot in Gentse haven
  GENT

  Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straat­waar­de 10 miljoen euro) onder Braziliaan­se fruitsap­boot in Gentse haven

  In de Gentse haven is maandag een lading van 216 kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro, ontdekt op een fruitsapboot uit Brazilië. Dat meldt de federale politie. Een duikteam haalde de cocaïne uit een zeekast onder de waterlijn van het schip, na een tip van de Australische federale politie. Het schip vervoerde sinaasappelsap in bulk vanuit Santos in Brazilië, naar de Gentse haven.
 2. “U heeft geen stroom zondagavond, ga de Rode Duivels elders kijken”: doet inbrekersbende zich voor als Fluvius?
  MORTSEL

  “U heeft geen stroom zondag­avond, ga de Rode Duivels elders kijken”: doet inbrekers­ben­de zich voor als Fluvius?

  De politiezone Minos in de Antwerpse zuidrand waarschuwt dat er - vooral in Mortsel - mensen worden opgebeld door een Nederlands telefoonnummer met de boodschap dat Fluvius werken zal uitvoeren tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels zondagavond. Fluvius zou aanraden de match elders te gaan kijken. Die info klopt niet, wellicht gaat het om een inbrekersbende die mensen het huis wil uitlokken zondagavond.