De twee jonge vrouwen in de beschuldigdenbank zijn op het eerste gezicht mekaars tegenpolen. Geertje (l.) is kortgeknipt en zonder veel smaak gekleed. Ratelt haar verhaal kort en zakelijk af. Nancy is een fijne zuiderse verschijning met het haar in een lange gevlochten paardenstaart. Ze praat — en weent vooral — met meer gevoel voor theatraliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee jonge vrouwen in de beschuldigdenbank zijn op het eerste gezicht mekaars tegenpolen. Geertje (l.) is kortgeknipt en zonder veel smaak gekleed. Ratelt haar verhaal kort en zakelijk af. Nancy is een fijne zuiderse verschijning met het haar in een lange gevlochten paardenstaart. Ze praat — en weent vooral — met meer gevoel voor theatraliteit. © RV

Jonge moordenaars, deel 4. ‘Hartsvriendinnen’ steken apothekersweduwe dood: “Als het over twee minuten niet gebeurd is, doe ík het”

Op een avond in 1999 trekken twee vriendinnen, Geertje en Nancy, naar het casino. Ze vergokken er 100.000 frank (2.500 euro), dan nog een zeer aanzienlijk bedrag. Wanneer Geertje de volgende ochtend haar laatste 30.000 frank (750 euro) vergokt, belt ze Nancy. “Ge moet dringend komen. We hebben serieuze geldproblemen.” Alle mogelijkheden worden overlopen. Een overval op een bank? Te omslachtig. Op een nachtwinkel? Te riskant. Plots denkt Geertje aan haar huisbazin, Maria D’Hooge (89). Zij is de weduwe van een apotheker, heeft een heleboel eigendommen en moét er dus wel warmpjes bij zitten. Geertje en Nancy trekken met een mes en stroomstootwapen naar haar appartement. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.

  1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
    Play

    Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

  2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
    Play

    Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?