Democraat Pete Buttigieg laat in de voorverkiezing in Iowa niet alleen Bernie Sanders en Elizabeth Warren maar ook voormalig vicepresident Joe Biden achter zich.
Volledig scherm
PREMIUM
Democraat Pete Buttigieg laat in de voorverkiezing in Iowa niet alleen Bernie Sanders en Elizabeth Warren maar ook voormalig vicepresident Joe Biden achter zich. © AFP

Jong, getrouwd en homo: maak kennis met mogelijk presidentskandidaat Pete Buttigieg

Op zijn 38ste is hij de jongste kandidaat om het Witte Huis te gaan herinrichten. Hij wil de eerste openlijk homoseksuele én gehuwde president worden en zou daarmee meteen ook de eerste burgemeester zijn die van het stadhuis meteen naar het Witte Huis kan verkassen. Democraat Pete Buttigieg spreekt acht talen, diende in Afghanistan en wachtte tot zijn 33ste om uit de kast te komen. Hij wordt vergeleken met Barack Obama en loopt niet hoog op met de Trump-administratie. Maar wat moet je nog weten over de man met de onuitspreekbare familienaam?

 1. Buttigieg reageert emotioneel op (voorlopige) winst in Iowa: “Dit is ook voor al die kinderen die zich afvragen waar ze thuis horen”

  Buttigieg reageert emotioneel op (voorlopige) winst in Iowa: “Dit is ook voor al die kinderen die zich afvragen waar ze thuis horen”

  De Democratische presidentskandidaat Pete Buttigieg, die voorlopig aan de leiding ligt in de voorverkiezingen in Iowa, reageerde gisteren bijzonder emotioneel op dat nieuws. “Dit is ook een bevestiging voor al die kinderen, ergens in een gemeenschap, die zich afvragen waar ze thuis horen”, aldus de voormalige burgemeester van South Bend, Indiana, en de eerste openlijke homoseksuele presidentskandidaat in de VS.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel