Mama Sheila en papa Johan kregen kort na Isaura's overlijden een zakje met zonnebloemzaadjes. Van het vijftiental bloemen op hun terras priemt er eentje fier bovenuit. "Je mag dat onnozel vinden, maar voor mij is dat Isaura die een teken geeft".
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Sheila en papa Johan kregen kort na Isaura's overlijden een zakje met zonnebloemzaadjes. Van het vijftiental bloemen op hun terras priemt er eentje fier bovenuit. "Je mag dat onnozel vinden, maar voor mij is dat Isaura die een teken geeft".

"Je begraaft je dochter en geen uur later zit je met tweeën weer thuis. Niemand om je te troosten, behalve elkaar”

Als de natuur haar werk doet, verliest elk kind ooit z'n ouders. Bij een gezin uit Limburg was het andersom. Sheila en Johan hadden één kind. Isaura, dertig jaar, verpleegster in een rusthuis. Op 26 maart, een halfuur nadat ze nog gebeld had met haar moeder, stierf ze aan de gevolgen van corona. "Je mist de kleinste, stomste dingen. Haar berichtjes. 'Mama, hoe maak ik jouw risotto ook alweer?'" Wij zochten de ouders van Isaura deze zomer opnieuw op voor onze reeks ‘Geraakt door corona’.

26 reacties

 • Luc Joliet

  6 maanden geleden
  Amai, een mooi verhaal met een triest einde. Heel veel steun en sterkte.
 • George Baaths

  6 maanden geleden
  sterkte voor de familie vooral ouders .
 • joannes gilis

  6 maanden geleden
  Heel veel moed in deze tijden voor jullie! Hopelijk is dit artikel bij velen een teken om even heel diep na te denken... we leven methyleer immense verdriet mee... dit had nooit mogen gebeuren in 2020
 • Nadine Casters

  6 maanden geleden
  Heel veel sterkte verder nog voor jullie. Ze is als verpleegkundige van het wit gele kruis eens bij mij geweest en ik herinner me haar als een echte zonnebloem. Je moet in tekéns geloven en geloof me zij is dat zeker om te zeggen dat ze bij jullie is. Liefs nadine
 • Josee Leeuws

  6 maanden geleden
  Heel veel sterkte!
 1. Geraakt door corona, deel 4. Zeger (54) werd doodziek: “Misschien had ik die klop op mijn muil wel nodig”
  PREMIUM

  Geraakt door corona, deel 4. Zeger (54) werd doodziek: “Misschien had ik die klop op mijn muil wel nodig”

  Het woord 'corona' klonk nog relatief nieuw, toen een modefotograaf uit Gent er in maart een gezicht aan af. Zeger Garré werd ziek - doodziek - en bleef wekenlang knock-out. Maar Zeger kwam ook terug. Hij mist nog spierkracht en is snel moe, maar dat is oké, want samen met het virus kwamen ook goéie dingen. Nieuwe inzichten, bijvoorbeeld. "Ik ben een betere versie van mezelf geworden."
 2. Geraakt door corona, deel 2: “Eén vraag komt altijd terug: ‘Waarom uitgerekend míjn geliefde?’”
  PREMIUM

  Geraakt door corona, deel 2: “Eén vraag komt altijd terug: ‘Waarom uitgere­kend míjn geliefde?’”

  In volle eerste golf maakte psychologe Kaatje mee het verschil door op intensieve zorg met de tablet contact te leggen tussen patiënten en hun familie thuis. Het werk is nooit gestopt. In het ziekenhuis waar ze werkt, kwamen vijftig mensen om door corona. Voor hun nabestaanden organiseert ze nu herdenkingen. "Het helpt nabestaanden om ervaringen te delen met lotgenoten. Een familielid verliezen aan corona: dat is verschrikkelijk onwezenlijk om mee te maken."
 3. Ouderen kwijnen weg in rusthuis: "Ze sterven niet aan corona. Maar ze léven ook niet meer"
  PREMIUM

  Ouderen kwijnen weg in rusthuis: "Ze sterven niet aan corona. Maar ze léven ook niet meer"

  ‘Als ze niet sterven, is het geen nieuws.’ Op die Facebookgroep pleiten nu al een paar honderd familieleden van rusthuisbewoners voor menselijke coronamaatregelen. Of zoals de oprichtster het verwoordt: “Eens de oudjes tijdens de eerste lockdown massaal zijn gestopt met te overlijden, schenken beleidsmakers nog maar heel weinig aandacht aan woonzorgouderen.” Al vele maanden verstoken van menselijk contact, kwijnt deze vergeten groep stilaan letterlijk weg.
 1. Geraakt door corona, deel 3. Myriam (57) haalde haar mama (90) uit het rusthuis: "Ineens moet je moederen over je moeder”
  PREMIUM

  Geraakt door corona, deel 3. Myriam (57) haalde haar mama (90) uit het rusthuis: "Ineens moet je moederen over je moeder”

  Myriams moeder had al veel beproevingen doorstaan: weduwe geworden, hersentrombose overleefd, vijf maanden gerevalideerd. Maar toen kwam corona en besloot Myriam het lot niet te tarten: ze haalde haar moeder weg uit het rusthuis en nam haar in huis. Waar ze van de nood een deugd maakte. "Plots zaten wij weer, zoals vroeger, samen gezelschapsspelletjes te spelen."
 2. Lieven Maesschalck: “50 minuten sporten per dag volstaat om op 3 weken fit te geraken” (Het beste van de zomer, deel 1)
  PREMIUM

  Lieven Maesschal­ck: “50 minuten sporten per dag volstaat om op 3 weken fit te geraken” (Het beste van de zomer, deel 1)

  De trap, een tafel of de spullen in de keukenkast: zowat alles wat je in huis vindt, kan je gebruiken bij je work-out. Dat heeft sportkinesist Lieven Maesschalck deze zomer bewezen. In de Fit4Summer-zomerchallenge gaf hij onze lezers oefeningen om thuis te doen, en zo op drie weken fit te raken. “Want waar je ook sport, je lichaam is je voornaamste hulpmiddel.” Stap voor stap legt de topkinesist uit welke oefeningen het best zijn voor lenigheid, kracht en fitheid.
 1. Torenhoge zandhoos in India
  Play

  Torenhoge zandhoos in India

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"