VUB-rector Caroline Pauwels (56).
Volledig scherm
PREMIUM
VUB-rector Caroline Pauwels (56). © Sweertvaegher

INTERVIEW. VUB-rector Caroline Pauwels: "Ik zou kunnen genezen van kanker, maar die medicatie kan je in België niet krijgen”

VUB-rector Caroline Pauwels (56) beleeft voorlopig geen gedroomde tweede ambtstermijn. Ze kreeg corona bovenop haar kanker. Aanhoort de hartbrekende noodkreten van haar afgesneden studenten. Intussen loopt ze zelf baby Pia-gewijs een onbetaalbaar oncologisch medicijn mis dat haar mogelijk kan genezen: “Ik zou kunnen genezen met bepaalde medicatie, maar die kan je in België niet krijgen. Ze wordt hier voorlopig niet terugbetaald en is onbetaalbaar”. En toch. "Cynisme is geen optie waar je mensen lang mee moet vervelen, vind ik."

18 reacties

 • PATRICK DUQUENNE

  1 jaar geleden
  Als het geneesmiddel reeds beschikbaar is in onze buurlanden ga je er van uit dat daar de "studie" omtrend het middel werd gedaan en kan het toch dan ook op Europees niveau worden verdeeld. Waarvoor dient Europa dan eigenlijk? Elk Europees land moet tijdrovende en dure studies doen om een medicijn er door te krijgen in hun land. Het zou toch eenvoudiger kunnen en mensenlevens redden.
 • Eddie Van Beneden

  1 jaar geleden
  Tijd om mensen te helpen dus ook deze mevrouw
 • walter De Witte

  1 jaar geleden
  Inderdaad Pieter.ik hoop dat ze een rekening zal openen. Dit is een superlieve vrouw die bovendien een voorbeeld is voor vele jonge vrouwen. Het moet toch mogelijk zijn om haar en anderen aan een financiële push te geven. Ik wens u het beste toe mevrouw Pauwels en open een rekening waar we kunnen storten om u en andrren te helpen. Doen.
 • pieter van Pelt

  1 jaar geleden
  En voor deze sterke prachtige dame,kan niets op touw gezet worden, als er een rekening geopend zou kunnen worden en iedere volwassene in België zou er 1 euro op storten heeft deze mevrouw een kans en hopelijk meerdere met haar,dat zijn dan al aardig wat miljoenen toch. Sterkte en hopelijk een goede genezing voor beide ziektes. Xxx Kitty
 • paul claus

  1 jaar geleden
  Beste Caroline P, U bent een voorbeeld voor velen, weinigen is het gegeven om zo in het leven te staan. Ik wens u van harte beterschap, blijf erin geloven , het kàn . Met vriendelijke groeten van een ex-kankerpatient
 1. Strak in het pak: dit zijn onze favoriete kostuumdrama’s
  Streamz

  Strak in het pak: dit zijn onze favoriete kostuumdrama’s

  Naar aanleiding van de nieuwe HBO-reeks ‘The Gilded Age’ op Streamz reizen we deze week in onze Kijkgids terug in de tijd met de strafste historische dramaseries van Netflix & co. Zet u schrap voor kreukvrije kostuums, realistische decors en een scherp oog voor detail met: het reilen en zeilen van de aristocratische familie Crawley (‘Downton Abbey’, Netflix), de geschiedenis van het Britse koningshuis (‘Victoria’, Disney+ en ‘The Crown’, Netflix) en een hilarische huisvrouw (‘The Marvelous Mrs. Maisel’, Prime Video).
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.