Spoedarts Jan Stroobants en onze journalist Stijn Defoirdt.
Volledig scherm
Spoedarts Jan Stroobants en onze journalist Stijn Defoirdt. © HLN LIVE

Hoofd spoed ZNA Jan Stroobants: “Dramatische toestanden op spoed door mensen die zorg uitstellen”

Jan Stroobants, hoofd van de spoedafdeling in ZNA, is bezorgd. “Niet-Covidpatiënten stellen hun dringende zorg uit door de coronacrisis. Later komen ze in slechte omstandigheden op de spoedgevallendienst terecht”, vertelt Stroobants bij HLN LIVE. “Deze week nog kwam een persoon met een beroerte veel te laat naar ons ziekenhuis, waardoor er eigenlijk niets meer kon worden gedaan. Dramatisch”, aldus Stroobants.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker”
  ANTWERPEN

  Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleef­den, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidari­teit met getroffen families is nu belangrij­ker”

  De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega’s te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen.”