Amerikaanse postzegels uit de Tweede Wereldoorlog beeldden bezette gebieden af
Volledig scherm
Amerikaanse postzegels uit de Tweede Wereldoorlog beeldden bezette gebieden af © ThinkStock

Hoe staatshoofden tijdens WOII postzegels inzetten als propaganda

HLN ShopHitler, Mussolini, Eisenhower, Stalin... De postzegels uit de periode van de Tweede Wereldoorlog tonen de gezichten van diegenen die toen de plak zwaaiden, en nog veel meer. Postzegels golden destijds immers ook als propagandamiddel. HLN Shop blikt samen met postzegelexpert Bart Van Acker terug in de tijd.

 1. Vlaams Parlement keurt verlenging CST goed

  Vlaams Parlement keurt verlenging CST goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de verlenging van het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen. De huidige regeling zou eind deze maand aflopen, maar wordt nu tijdelijk verlengd. Een precieze einddatum staat er niet in het decreet maar wordt gekoppeld aan het einde van de 'epidemische noodsituatie' op federaal niveau. Zodra die noodsituatie achter de rug is, kan het CST op de schop, zeggen de meerderheidspartijen (N-VA, CD&V, Open Vld).
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.