Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

HET DEBAT. Zijn de maatregelen tegen het coronavirus overdreven?

Er worden almaar meer maatregelen genomen om besmettingen met het coronavirus te vermijden: steden en dorpen worden geïsoleerd, een economische grootmacht als China wordt stilgelegd en verschillende vluchten worden geschrapt. “We nemen maatregelen die de hele wereldeconomie ontwrichten”, stelt onder meer econoom en opiniemaker Geert Noels. “De gevolgen daarvan – recessie, werkloosheid, ziekte, overlijden – zullen uiteindelijk erger zijn dan de gevolgen van het virus zelf”. Zijn de maatregelen tegen het coronavirus overdreven? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden. 

37 reacties

 • Alex Reysenbach

  1 jaar geleden
  Ook België aanbidt het Gouden Kalf. Terwijl nu duidelijk gebleken is dat landen die serieuze maatregelen nemen de verspreiding van het virus weten te beperken, laat men hier niet-essentiële bedrijven doorwerken. Dat de wolk van kleine druppeltjes bij hoesten of niezen veel verder reikt dan anderhalve meter is oud nieuws - deze maatregel is een wassen neus, of plat gezegd bedrog. Werknemers riskeren hun gezondheid, of zelfs hun leven, voor de hebzucht van de bezittende klasse.
 • jef Bastieans

  1 jaar geleden
  Johan vercarre en sommige anderen hieronder jullie verdienen tijdelijke opsluitingmet zulk onverantwoord bewust schadelijk gedrag. Nu is het corona met mortaliteit van 3% en binnenkort misschien iets van20-80%. Dat noodzaakt extreme beschermingsmaatregelen ook tegen mensen zoals u
 • Johan Vercarre

  1 jaar geleden
  Massahysterie heel zeker ! De maatregelen zijn ook overdreven en denk maar niet dat ik er ooit één van zal naleven. Dit is een vorm van biologische oorlogsvoering, om de wereldbevolking uiteindelijk met 90 % te verminderen & op de 10 % mindcontrol te doen.
 • Jean Carlo Fanelli

  1 jaar geleden
  Deze “genre” griep is niet veel erger dan andere griepen. In werkelijkheid zijn er minstens 10 x besmette mensen die niet in data opgenomen zijn. De sterftes zijn gekend. Dus 3 procent sterfte is uit zijn context gegrepen. Zal eerder 0,3 procent zijn en dit zonder enige vaccin. Hoe je het ook draait, dit is geen spaanse griep of ebola of sars, is een nieuwe variant griep die nog niet gekend is. Volgend jaar zal die terug opduiken en tegen dan is er een vaccin en hopelijk geen quarantaine meer
 • Davy Vermeire

  1 jaar geleden
  Wat een hysterie voor een griep variant , we publiceren ook niet hoeveel mensen er alle dagen sterven of besmet geraken door de griep. Ik vraag mij af wie er bij gebaat is , de beurzen crashen de economie gaat onderuit. Misschien toch goed gedaan van de chinezen want die hadden een Europese beurscrash nodig om hun economie te redden op middellange termijn.