Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Science Photo Libra

HET DEBAT. Moeten tampons en maandverband gratis beschikbaar worden in Vlaanderen?

Schotland is het eerste land ter wereld waar tampons en maandverband gratis worden. Uit een recent onderzoek van Caritas blijkt dat ongeveer 12 procent van alle Vlaamse meisjes en vrouwen tussen 12 en 25 jaar al eens onvoldoende geld had om menstruatieproducten te kopen. Wat denk jij? Moeten menstruatieproducten ook in Vlaanderen gratis beschikbaar worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

41 reacties

 • Luc Bogaerts

  2 maanden geleden
  Schotland heeft een linkse regering. Zoals overal willen die dingen 'Gratis'. In Vlaanderen bestaat er echter kindergeld. Met andere woorden de gemeenschap betaalt al om kinderen de noodzakelijke dingen te geven. Nu mij goed als je de verdeling wil doen via scholen, maar dan moet het kindergeld voor tiener meisjes maar naar beneden om de kost hiervan te dekken. Er valt wel iets voor te zeggen om de BTW op 0% te zetten.. 
 • FRANÇOIS GORIS

  2 maanden geleden
  Ik zeg niet gratis ,als ze het niet kunnen betalen dan moeten ze maar zoals vroeger doen katoenen maandverband gebruiken en uitwassen direct opgelost
 • Jos Dupont

  2 maanden geleden
  Alsof alle vrouwen hier sukkels zijn omdat ze hun regels krijgen ! Zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar . En dat gratis bestaat niet dat moet dan wel door de gemeenschap betaald worden !
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  neen-enkel aan de personen,die het echt niet kunnen betalen-.Het is bijna sinterklaas,maar die hebben we niet meer nodig,de regering speelt voor sinterklaas en kerstman tesamen;toch voorl die,die  in hun regeringsbeleid passen
 • Bart Huysmans

  2 maanden geleden
  Dat wordt dus bijna letterlijk verpamperen. Altijd maar krijgen, krijgen en krijgen.
 1. Hernan Losada kiest voor Amerikaans avontuur bij DC United: “Timing is ongelukkig, maar cirkel is hier rond”
  Beerschot

  Hernan Losada kiest voor Amerikaans avontuur bij DC United: “Timing is ongelukkig, maar cirkel is hier rond”

  Hernan Losada heeft zijn keuze gemaakt. De Argentijnse coach van Beerschot vertrekt naar het Amerikaanse DC United. Dat heeft hij in aanloop naar het competitieduel tegen Club Brugge intern meegedeeld. Onze informatie werd door Beerschot na de match officieel bevestigd en ook Losada stelde na de 0-3-nederlaag dat het om zijn laatste match als coach van de Antwerpse club ging: “De cirkel bij Beerschot is rond.”
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie